05 / 05 / 2024

ofiste rekabet kiraları düşürdü

ofiste rekabet kiraları düşürdü

İstanbul’da yeni inşa edilen A sınıfı ofis binaları rekabeti artırınca kiralarda gerileme yaşandı. Ofislerde ortalama kira 31.8 dolara inerken en büyük düşüş Taksim ve Maslak’ta görüldü.

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

31 yeni AVM haksız rekabet ortamını artıracak!

Bendevi Palandöken ''Şimdi İstanbul'da 3 yıl içinde 31 yeni AVM açılacakmış. Yeni yer, yüksek kiralar ve yüksek satış politikaları ile haksız rekabet ortamı oluşturmaya devam edecekler" dedi.

Ofiste rekabet kiraları düşürdü!

İstanbul’da yeni inşa edilen A sınıfı ofis binaları rekabeti artırınca kiralarda gerileme yaşandı. Ofislerde ortalama kira 31.8 dolara inerken en büyük düşüş Taksim ve Maslak’ta görüldü.

Esnaf, AVM'de kontenjanı değil kiraları yüksek buldu!

Bendevi Palandöken, esnafın rekabet edebilmesi için alışveriş merkezlerinde (AVM) yüzde 5 yer kontenjanı ayrılmasını uygulanabilir bir rekabet politikası olarak görmediklerini söyledi.Esnaf, AVM'de kontenjanı değil kiraları yüksek buldu.

İzmir Bayraklı'da kiralar tavan yaptı!

Manhattan Projesi olarak bilinen Yeni Kent Merkezi, İzmir Bayraklı 'da kiraları uçurdu. 90 metrekare 1+1 evler Buca'da 600 TL'ye; Bayraklı'da 3 bin 500 TL'ye kiralanıyor

Ticari gayrimenkullerde rekabet kızışıyor!

Gayrimenkulde rekabet konuttan ticari ünitelere kaydı. Ticari gayrimenkul işlemleri dünya genelinde 1 yılda yüzde 27 arttı. Türk firmalar da inşa ettikleri dükkân ve ofisleri birbiri ardına satışa çıkardı .

Akbatı AVYM kiraları Ağustos ayı kur sabitlemesi yapıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akbatı AVYM kiraları 2014 Ağustos ayı kur sabitlemesi yapıldı.

Konut ve çatılı işyeri kiraları kanunu!

Konut ve çatılı işyeri kiralarına ilişkin hükümler yeni kira kanunu olan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Buna göre kiralamalarda tarafların hakları nelerdir? İşte konut ve çatılı işyeri kiraları kanunu...

İstanbul'da kentsel dönüşüm kiraları yüzde 13 artırdı!

İstanbul’da kentsel dönüşüm sürecinin hızlanmasıyla birçok semtte binaların dönüşüme girmesi, kiralık daire fiyatlarını harekete geçirdi. İstanbul ’da son bir yılda kiralar ortalama yüzde 13 artış gösterdi...

Sasa Polyester’de, Rekabet Kurumu inceleme başlattı!

Geçtiğimiz Nisan ayında satışı açıklanan Sasa Polyester’de, Rekabet Kurumu inceleme başlattı. İTHİB Başkanı İsmail Gülle, “Başvuruyu biz yaptık. Ülkemizin stratejik tesislerine sahip çıkılması çok önemli” dedi...

Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmenizin Haziran ayı itibarıyla dolduğunu ve yenilendiğini farz edelim. Bu durumda, ev sahibiniz kira bedelinde yıllık zam uygulayacak. Peki, Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Akiş GYO Akbatı AVM kiralarında Temmuz 2014 için kur sabitlemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akbatı AVM kiralarında Temmuz 2014 için kur sabitlemesi yaptı.

Ege Bölgesi'ndeki 6 çimento üreticisine rekabet soruşturması!

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, As Çimento, Batıçim Batı Anadolu Çimento ve Denizli Çimento'nun da aralarında bulunduğu Ege'deki 6 çimento üreticisi hakkında soruşturma açıldı

ofiste rekabet kiraları düşürdü Haberi

ofiste rekabet kiraları düşürdü

İstanbul’da yeni inşa edilen A sınıfı ofis binaları rekabeti kızıştırınca kiralar gerilemeye başladı. Ofislerde ortalama kira 31.8 dolara indi. En büyük düşüş Taksim ve Maslak’ta görüldü. Fiyatların düşmesi doluluğa yansıdı. Ofislerin yalnızca yüzde 20’si boş kaldı.


İstanbul ofis piyasasında yeni inşa edilen binalar sayesinde oluşan yoğun rekabet kiraları düşürmeye başladı. İstanbul’da merkezi iş alanı (MİA) olarak kabul edilen bölgelerde A sınıfı ofislerin kirası birinci çeyrekte metrekare başına aylık 33 dolardan 31.8 dolara indi. Taksim-Nişantaşı ve Maslak, kiraların en çok düştüğü bölgeler oldu.


Ofislerin % 20’si boş


Propin tarafından yılın ilk çeyreğini kapsayarak hazırlanan “İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış” raporuna göre, Haziran’daki genel seçim ve dolar kurundaki artış dolasıyla ofis piyasası bu dönemi sakin geçirdi. Bu dönemde kurumsal kiralamalar dikkar çekerken, 5 bin...