03 / 10 / 2024

Ofun Kurtuluşunun 95. Yılı

Ofun Kurtuluşunun 95. Yılı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Of-Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Of'un Kurtuluşunun 95. Yılı'' etkinliğinde konuşma yaptı...

Kahramanmaraş’a 2 bin yeni sosyal konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi'nde yapılan Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü Kutlama töreninde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’a 2 bin yeni sosyal konut müjdesi verdi.

İlber Ortaylı’dan betonlaşma eleştirisi!

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı için şehre gelen tarihçi-yazar İlber Ortaylı, şehirdeki betonlaşmaya yönelik eleştiriler yaptı.

Binali Yıldırım: İstanbul Havalimanı hayırlı, uğurlu olsun!

Resmen hizmete açılan İstanbul Havalimanı açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Binali Yıldırım: Cumhuriyet'in şanına yakışan yeni havalimanı hayırlı olsun!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreninde konuşma yaptı. Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi...

Şanlıurfa Fuar Merkezi 11 Nisan'a yetişecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları devam eden Şanlıurfa Fuar Merkezi, 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluşunun 98. yıl dönümüne yetiştirilecek.

İzmir'in 3 stadı Şubat 2019'da tamam!

İzmir, düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünde yeni yatırıma imza attı. Kentte, Başbakan Binali Yıldırım tarafından 3 yeni stadın temeli atıldı.

İzmir'de 3 yeni stadın temeli 9 Eylül'de atılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül'de kentte yapımına hazırlanan 3 stadın temelini atacak.

Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı açılıyor!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinliklerine katılması beklenen Başbakan Yıldırım, birçok eseri de hizmete açacak.

Sabuncubeli Tüneli 2018 yılında hizmete girecek!

Manisa'nın kurtuluşu ile İzmir'in kurtuluşunun bağlandığı gece, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Sabuncubeli Tüneli'nde 'Işık Gördü' töreni gerçekleştirilecek.

Gördes Sosyal Konutları'nın anahtar teslim töreni 5 Eylül'de!

Gördes'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü etkinlikleri için hazırlanan programda Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni de bulunuyor.

Trabzon Şehir Müzesi yarın açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Oltan Vakfı tarafından Trabzon’a kazandırılan Şehir Müzesi, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde hizmete açılıyor.

Trabzon Şehir Müzesi 24 Şubat'ta açılacak!

Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olan Trabzon Şehir Müzesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde yani 24 Şubat'ta düzenlenecek törenle açılacak.

Trabzon Şehir Müzesi 24 Şubat’ta açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon’a kazandırdığı Şehir Müzesi, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde ziyarete açılacak.

Ofun Kurtuluşunun 95. Yılı Haberi

Ofun Kurtuluşunun 95. Yılı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer'' dedi. Of-Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Of'un Kurtuluşunun 95. Yılı'' etkinliğinde konuşan Bakan Bayraktar, davetlilere izlettirilen ''Bir Yürek Siperi, Of Direnişi'' belgeseline atıfta bulunarak, ''Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Bunu çok iyi bileceğiz, tarihimizi çok iyi bilmemiz lazım'' ifadesini kullandı.

Bakan Bayraktar, Of-Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin önemli bir geceye imza attığını kaydederek, bu tür etkinliklerin insanların tanışması için fırsat olduğunu söyledi. Of'un sıradan bir ilçe olmadığını dile getiren Bakan Bayraktar, Of'un Türkiye tarihine imza atmış, iz bırakmış bir yörenin adı olduğunu vurguladı.

Bakan Bayraktar, Of'un 19. yüzyıldan itibaren değişen nüfus yapısına dikkati çekerek, 1900'lerde 40 bin civarı olan nüfusun bugün de yaklaşık 43 bin olduğunu...