04 / 05 / 2024

Öğrenci etüt eğitim merkezleri ne zaman kapanacak

Öğrenci etüt eğitim merkezleri ne zaman kapanacak

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a öğrenci etüt eğitim merkezlerine ilişkin 8 soru sordu..

Nil Öğrenci Yurdu Ve Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nil Öğrenci Yurdu Ve Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Tekdemir tarafından kuruldu.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin zemini mi kaydı?

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Seyrantepe'deki yeni hastane binasında ‘zemin etüdünün yapılmamasından kaynaklı taban kayması' yaşandığı ve bu sebeple açılmadığı ileri sürüldü...

Karl Mayer İnşaat Taahhüt Eğitim Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Karl Mayer İnşaat Taahhüt Eğitim Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Talip Doğan Karlıbel tarafından kuruldu. 

Tünay Gayrimenkul Ve Eğitim İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tünay Gayrimenkul Ve Eğitim İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Zaher Alkatmah tarafından kuruldu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son durum!

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Sağlık Bakanlığı tarafından dev sağlık kompleksine dönüştürülmek isteniyor.

ODÜ Merkezi Kütüphane ve Eğitim Merkezi Eylül'de açılacak!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsü içerisinde Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi inşa ediliyor. Projenin Eylül'de hizmete açılması bekleniyor.

ODE Yalıtım Eğitim ve Gelişim Programı Eskişehir’de!

Yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından olan ODE, çalışanlarının eğitimine ve gelişimine öncelik veriyor. Şirket, bu kapsamda Eğitim ve Gelişim Programı’nın ikincisini Eskişehir’de düzenledi.

Türk Eğitim Vakfı Bodrum Şubesi açılıyor!

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bodrum Şubesi 17 Temmuz Pazartesi günü açılıyor.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi için otel projesi!

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binasının yanına depremzedeler, mülteciler ve öğrenciler için otel inşa edilecek.

Schüco lojistik ve eğitim merkezini hizmete açtı!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Schüco, dünyadaki en önemli ikinci lojistik ve eğitim merkezini hizmete açtı. Merkez 25 bin metrekare alan üzerinde inşa edildi.

Samsun Atakum Eğitim Araştırma Hastanesi Eylül'de açılacak!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın planladığı ve hayata geçirdiği Samsun Atakum Eğitim Araştırma Hastanesi Eylül'de açılacak.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi 750 günde bitecek!

Giresun 350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildi. Hastanenin 750 günde tamamlanması planlanıyor.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 900 araçlık otopark!

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopark sorunu büyükşehir belediyesinin yatırımlarıyla çözülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 900 araçlık otopark inşa ediyor.

Öğrenci etüt eğitim merkezleri ne zaman kapanacak Haberi

Öğrenci etüt eğitim merkezleri ne zaman kapanacak


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, öğrenci etüt eğitim merkezlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Balbay sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletti.


Balbay önergesinde "9 Şubat 2017 tarih ve 29974 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile etüt merkezleri için kapatılma kararı alındı. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu'nda yapılan düzenleme ile dönüşüm programına alınmayan öğrenci etüt eğitim merkezleri faaliyetlerine, 1 Temmuz'a kadar son verecek." şeklinde açıklamalara yer verdi.


2014 yılında dershanelerin kapatılması sürecinde imkan sağlanan etüt eğitim merkezlerinin 29 Temmuz'a kadar özel öğretim kumrularından KHK'da belirtilenlerden birinin şartlarına uygun hale getirmediği takdirde kurumun tamamen kapatılması işlemi uygulanacağını söyleyen Balbay "Bu durumda 6 -12 yaş grubu ilk ve ortaokul öğrencilerinin akademik, sosyal, psikolojik ve sanatsal...