29 / 07 / 2024

öğrenci evlerinin sayısı artacak mı

öğrenci evlerinin sayısı artacak mı

Üniversite eğitimi için farklı illere giden gençleri öğrenci evlerinde barındıran Türkiye Diyanet Vakfı, daha fazla öğrencinin bu imkandan yararlanması için çalışıyor.

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Kira sorunu öğrencileri de vurdu: Üniversiteyi bırakan öğrenci sayısı iki yılda 700 bini geçti!

Kiralar öğrencileri de vurdu. 2021 ve 2022 yılında 728 bini aşkın öğrenci üniversiteyi bıraktı. En çok terk etme büyük kentlerde yaşanırken üniversitelerini bırakan öğrenci sayısı ülkedeki 50 şehrin nüfusunu geçti.

Kadın sığınma evlerinin sayısı artacak!

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması planlanıyor. 

Manisa'da depreme dayanıksız yurt binası sayısı TBMM'de!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde kapatılmasına karar verilen bir öğrenci yurdu ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Bakanlığa bağlı yurt binası sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakıroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akhisar'da depreme dayanıksız yurt binası sayısı TBMM'de!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde kapatılmasına karar verilen bir öğrenci yurdu ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Bakanlığa bağlı yurt binası sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakırlıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'taki Hobbit evlerinin sayısı 24'e yükseldi!

Sivas Belediyesi tarafından kent merkezine yedi kilometre uzaklıkta yer alan Paşabahçe Mesire Alanı'na inşa edilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' filmindeki 'Hobbit' evlerine benzeyen yamaç evlerinin 6 olan sayısı yeni yapılan evlerle 24'e yükseldi. 

Sivas'ta 'Hobbit' evlerinin sayısı 6'ya yükseldi!

Sivas'ta, 'Yüzüklerin Efendisi' adlı filmdeki 'Hobbit' evlerine benzeyen yamaç evlerinin sayısı 6'ya yükseldi.

Diyanet, öğrenci evlerinin sayısını artıracak!

Üniversite eğitimi için farklı illere giden gençleri öğrenci evlerinde barındıran Türkiye Diyanet Vakfı, daha fazla öğrencinin bu imkandan yararlanması için çalışıyor.

Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinde öğrenci sayısı arttı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinin,öğrenci sayısında ciddi artış sağladığını söyledi.

İstanbul'da öğrenci yurdu sayısı giderek artıyor!

Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 29'unun yer aldığı İstanbul'da dokuzu devlet, 41'i özel üniversite olmak üzere toplamda 50 üniversite bulunuyor. Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere öğrenci sayısının giderek artması yurt talebini de artırıyor.

Çocuk evi sayısı yıl sonunda bine çıkacak!

Korunmaya ve bakıma muhtaç çocukların ev ortamına yakın koşullarda yaşaması, sosyal yaşamın içinde yer alması, sorumluluk sahibi olması amacıyla hayata geçirilen çocuk evlerinin sayısı artıyor. Çocuk evi sayısı yıl sonunda bine çıkacak...

İnşaat gözde sektör: Kurulan şirket sayısı 3 yılda yüzde 95,2 arttı!

İnşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulan şirket sayısı son 3 yılda yaklaşık yüzde 95,2 arttı. Büyümenin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yıldızı parlamaya devam ediyor

DASK: Türkiye'deki zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6 milyona yükselecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, ''Türkiye'deki zorunlu deprem sigortalı konut sayısı da 6 milyona yükselecek'' dedi

öğrenci evlerinin sayısı artacak mı Haberi

öğrenci evlerinin sayısı artacak mı

Türkiye Diyanet Vakfı, üniversite eğitimi için farklı illere giden ancak maddi durumu kısıtlı olan gençleri barındırdığı öğrenci evlerinin sayısını artırmayı hedefliyor.


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin lise sona erene dek ailelerinin yanında kaldığını, üniversite döneminde ise bu durumun değişebildiğini belirtti.


Öğrencilerin üniversite öğrenimi için farklı kentlere gidebildiğine değinen Ünal, bu durumun barınma ihtiyacını beraberinde getirdiğini ifade etti.


Ünal, ekonomik durumu iyi olmayan mağdur bir kesim olduğuna işaret ederek, "Özellikle bu katmandan gelen genç neslin elinin tutulması gerekiyor. Çünkü bunu çok yakın bir tarihte, 15 Temmuz sürecinde yaşadık. Burada bırakılan boşluğun başkaları tarafından ciddi anlamda kullanıldığını gördük. Muhtaç insanların bir süre sonra beyinlerinin yıkandığını ve bunların da asker ya da piyon haline getirildiğine şahit olduk....