02 / 05 / 2024

öğrenci yurdu yatırımları

öğrenci yurdu yatırımları

Üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 10 milyona yaklaştı. Buna karşın devlet yurtları ve özel yurtların kapasitesi talebin çok altında. Potansiyeli fark eden yatırımcı yurt yatırımlarına yöneldi.

Yurt yatırımlarında patlama var, 34 ilde 68 yurt yapılıyor!

Yatırımcı yurt açığını gördü, 9 ayda 34 ilde 68 özel yurt yatırımı için teşvik alındı. Bu yurtların yatırım değeri 476 milyon lira. Kastamonu'ya 18 katlı yurt yapılıyor...

Yatırımcıların yeni gözdesi öğrenci yurtları olacak!

EVA Gayrimenkul'ün raporuna göre, 2013 itibarıyla İstanbul'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yüzde 35 ila 40'ının şehir dışından geldiği, ancak sadece yüzde 35'inin barınma olanağı bulduğu ortaya koyuluyor.

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Esenler'de 2 milyon 310 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Akdeniz ve Veysi Şaşmaz ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkulde yatırımlar değişiyor! Hazır arazi konsepti başlıyor!

Konut ve ofis binası yatırımları devam ederken gayrimenkul şirketleri şimdi de öğrenci yurdu, yaşlı bakımevi ve sağlık rezidansları ile hazır arazi konseptleri üzerine yoğunlaştı...

Turizmde 213 projeye yatırım teşviği!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yılın ilk 9 ayında, "komple yeni otel yatırımı, modernizasyonu ve öğrenci yurdu" yatırımlarından meydana gelen 213 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Tuncay Akkoyun Elbistan'daki eğitim yatırımlarını anlattı!

Yapımı devam eden okul inşaatlarını inceleyen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan'daki eğitim yatırımlarını anlattı. Kaymakam Akkoyun, yatırımlarla derslik başına düşen öğrenci sayısının 26’ya gerileyeceğini belirtti.

Öğrenci yurdu yatırımları son dönemde arttı!

Üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 10 milyona yaklaştı. Buna karşın devlet yurtları ve özel yurtların kapasitesi talebin çok altında. Potansiyeli fark eden yatırımcı yurt yatırımlarına yöneldi.

Avrupa Şirketler Grubu 20 milyon TL'lik yurt yatırımlarıyla yükselecek!

Birbiri ardına kumlan üniversiteler ile öğrenci yurdu ihtiyacı artıyor. Avrupa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray, konut işinden çıkıp yurt yatırımlarına ağırlık vereceklerini açıkladı.

Avrupa Şirketler Grubu yurt yatırımlarıyla büyüyecek!

Avrupa Şirketler Grubu konut imalatından çıktı, yurt yatırımlarına yöneldi. Konforist Edu Suites markasıyla, halihazırda İstanbul'da 2 öğrenci yurdu bulunan grup, her yıl 20 milyon lira yatırımla bir yurt yapmayı planlıyor.

Avrupa İnşaat 20 milyon lira yatırımla öğrenci yurdu kurdu!

Avrupa İnşaat, özel öğrenci yurdu yatırımlarındaki fırsatı gördü. 20 milyon lira yatırımla içinde VIP ve engelli odası, kapalı yüzme havuzu hatta kapalı otoparkı olan özel öğrenci yurdu, Konforist'i kurdu.

Avrupa İnşaat 20 milyon lira yatırımla öğrenci yurdu kurdu!

Avrupa İnşaat, özel öğrenci yurdu yatırımlarındaki fırsatı gördü. Sektöre hızlı girdi. 20 milyon lira yatırımla içinde VIP ve engelli odası, kapalı yüzme havuzu hatta kapalı otoparkı olan özel öğrenci yurdu, Konforist’i kurdu.

BBMRED Türkiye'deki yatırımlarını askıya aldı!

Türkiye’de gayrimenkul projeleri ve öğrenci yurtları yapmak için 175 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefleyen Katarlı Al Hassan Group'un ortaklığında kurulan BBMRED, bu yatırımlarını askıya aldı

Öğrenci yurtları İstanbul'da yatırımcının yeni gözdesi!

EVA Gayrimenkul Değerlemeye'ye göre öğrenci yurtları, önümüzdeki yıllarda en gözde yatırımlar arasında yerini alacak. EVA Gayrimenkul uzmanları, önümüzdeki dönemde öğrenci yurdu yatırımlarında patlama yaşanacağına kesin gözüyle bakıyorlar....

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Şirketi kuruldu!

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Bashır Asgarov ve Mustafa Semihi Özcan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

öğrenci yurdu yatırımları Haberi

öğrenci yurdu yatırımları

Genç nüfus ve yeni açılan üniversiteler yükseköğrenimdeki öğrenci sayısını yıldan yıla artırırken yatırımcının karşısına da yeni fırsatlar çıkardı. Özel sektörün öğrenci yurdu yatırımlarında son dönemde büyük artışlar oldu. 2014, 2015 ve 2016’nın ilk üç ayında toplam 187 özel yurt yatırımı için teşvik belgesi alındı. Bu yatırımların sağlayacağı yatak kapasitesi 132 bin 211 olurken, parasal değeri de 2 milyar 264 milyon lirayı buldu. Ekonomi Bakanlığı’nın verilerine göre 2014 yılında 29 bin 411 öğrenci kapasiteli, yatırım değeri 534.1 milyon lira olan 75 yurt yatırımı için teşvik alındı. 2015 yılında ise 96 yeni yatırım için teşvik belgesi alındı. Ancak öğrenci kapasitesi ve yatırım değerinde rakamlar üçe katlandı. Öğrenci kapasitesi 81 bin 244, yatırım değeri de 1 milyar 326 milyon lira olarak gerçekleşti. 


İlk...