15 / 05 / 2024

Öğretmenlerin konut edinmeleri

Öğretmenlerin konut edinmeleri

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, öğretmenlerin yüzde 70'inden fazlasının kirada oturduğunu, belediyelerin öğretmenlerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmeleri için imarlı ve alt yapılı arsa tahsis etmesi gerektiğini vurguladı.

Konut teminatlı krediler yüzde 80'ine verilecek!

Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'ten yüzde 80'e yükseldi..

Gaziantep'te görev yapan öğretmenlere konut müjdesi!

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yüzlerce öğretmen ile bir araya gelen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, öğretmenlerin yüzünü güldürdü. Gazintep'teki öğretmenlerin sorununun konut olduğunu vurguladı ve TOKİ aracılığı ile öğretmenlere konut istedi.

Konut kredisi sözleşmesi geçerlilik şartları!

Tüketicilere konut edinmeleri amacıyla kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması sırasında imzalanan sözleşme, konut kredisi sözleşmesi oluyor. İşte konut kredisi sözleşmesi geçerlilik şartları..

Konut kredisi sözleşmesi nasıl yapılır?

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanmasında tüketici ile sözleşme imzalanıyor. Peki, konut kredisi sözleşmesi nasıl yapılır?

Konutun tamamına kredi veren bankalar 2015!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı gereğince, konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler belli bir oranda veriliyor. Peki, konutun tamamına kredi veren bankalar 2015 hangileri?

Konut finansmanı sözleşmesi 2015!

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması halinde taraflar arasında konut finansmanı sözleşmesi imzalanıyor. Peki, bu sözleşme nasıl olmalıdır? İşte konut finansmanı sözleşmesi 2015 örneği..

Ev kredi sözleşmesi kanunu!

Konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ile ilgili esaslar kredi sözleşmesinde yer alıyor. İşte ev kredi sözleşmesi kanunu...

Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi, konut edinmeleri amacıyla veya sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği!

Konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılması esnasında kredi sözleşmesi de imzalanıyor. Sözleşme esasları konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliğinde düzenleniyor..

Konut kredisinde temerrüt nedir?

Konut finansmanı sözleşmesi, konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması sırasında imzalanıyor. Peki konut kredisi sözleşmesinde belirtilen taksit ödemeleri gecikirse ne olur? Konut kredisinde temerrüt nedir?

Hüseyin Aslan:Öğretmenlerin konut edinmesinin kolaylaştırılması gerekiyor!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, öğretmenlerin yüzde 70'inden fazlasının kirada oturduğunu, belediyelerin öğretmenlerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmeleri için imarlı ve alt yapılı arsa tahsis etmesi gerektiğini vurguladı.

Konut finansmanı nedir?

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması konut finansmanı olarak nitelendiriliyor. Konut finansmanı nedir? Konut finansmanı kuruluşu nedir? İşte ayrıntılı yanıtı...

MEB, Şırnakta öğretmenlere apart konut yapacak!

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Şırnakta görev yapan öğretmenlerin konut sorununun çözülmesi için apart konut yapılmasına ilişkin protokolü uygun buldu. MEB,  Şırnakta öğretmenler  için apart tipi konut yaptırılmasına ilişkin protokol imzalandı...

Öğretmenlerin konut edinmeleri Haberi

Öğretmenlerin konut edinmeleri


İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şubesi ziyaret etti. Öğretmenlerin çeşitli sorun ve zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldığını ve öğretmenlerin yüzde 70'inden fazlasının kirada oturduğunun altını çizen Aslan, belediyelerin öğretmenlerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmeleri için imarlı ve alt yapılı arsa tahsis etmesi gerektiğini vurguladı.

Şube Başkanı Abdullah Tunalı ve sendikanın yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Hüseyin Aslan, İzmir'de gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi verdi. Yaklaşık bir yıl önce kaleme aldığı "Dost Kapısı Belediye" isimli kitabında 9 ana konuyu esas aldığına değinen Aslan öncelikli olarak öğretmenlerin barınma sorununa bir çözüm bulunması gerektiğini altını çizdi. Yapılan anketlere göre öğretmenlerin yüzde 89,6'sının borçlu olduğunu, yüzde 90,4'ünün kredi kartı kullandığını ve yüzde...