02 / 05 / 2024

Hüseyin Aslan:Öğretmenlerin konut edinmesinin kolaylaştırılması gerekiyor!

Hüseyin Aslan:Öğretmenlerin konut edinmesinin kolaylaştırılması gerekiyor!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, öğretmenlerin yüzde 70'inden fazlasının kirada oturduğunu, belediyelerin öğretmenlerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmeleri için imarlı ve alt yapılı arsa tahsis etmesi gerektiğini vurguladı.




İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Eğitim Sen  İzmir  1 No'lu Şubesi ziyaret etti. Öğretmenlerin çeşitli sorun ve zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldığını ve öğretmenlerin yüzde 70'inden fazlasının kirada oturduğunun altını çizen Aslan, belediyelerin öğretmenlerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmeleri için imarlı ve alt yapılı arsa tahsis etmesi gerektiğini vurguladı.

Şube Başkanı Abdullah Tunalı ve sendikanın yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Hüseyin Aslan, İzmir'de gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi verdi. Yaklaşık bir yıl önce kaleme aldığı "Dost Kapısı Belediye" isimli kitabında 9 ana konuyu esas aldığına değinen Aslan öncelikli olarak öğretmenlerin barınma sorununa bir çözüm bulunması gerektiğini altını çizdi. Yapılan anketlere göre öğretmenlerin yüzde 89,6'sının borçlu olduğunu, yüzde 90,4'ünün kredi kartı kullandığını ve yüzde 70'inden fazlasının kirada oturduğunu söyleyen Aslan, öğretmenlerin kentsel yaşamlarının ve konut edinmelerinin kolaylaştırılması için birçok çalışma yürütülebileceğine dikkat çekti. 


Yeni Asır


Geri Dön