04 / 07 / 2024

izmirdeki konut sorunu

izmirdeki konut sorunu

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, öğretmenlerin yüzde 70'inden fazlasının kirada oturduğunu, belediyelerin öğretmenlerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmeleri için imarlı ve alt yapılı arsa tahsis etmesi gerektiğini vurguladı.

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. Özhaseki yerine Murat Kurum atandı. Murat Kurum yeniden bakan olurken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den açıklama geldi. 

İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi!

İstanbul'da konut sorunu hız kesmeden devam ederken, X hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken İnşaat Doktoru'ndan İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi geldi.

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Hollanda'da konut sorunu büyüyor! 2030'a kadar yapılacak 1 milyon yeni bina bile konut sıkıntısını gidermeyecek!

Hollanda’da yaşanan konut sıkıntısını çözmek amacıyla 6 sene içerisinde 1 milyon konut inşa edilecek fakat Konut Bakanı Hugo de Jonge’ya göre bu bile sorunları çözmeye yeterli değil...

Ünlü ekonomistten çarpıcı analiz: ÖTV ve konut sorunu aşılmazsa 'sokak insanları' ortaya çıkacak!

Yeni Şafak yazarı ekonomist Yusuf Dinç, yeni alınan kararlarla devreye alınan tasarruf programını hedeflerinden geriye düşürecek bazı vergi uygulamalarını eleştirdi ve ÖTV ve konut sorunu aşılmazsa 'sokak insanları' ortaya çıkacağını belirtti.

Barınma sorununa yeni öneri: Konutu kiralamak için yap, geliştir!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan fiyat artışları barınma sorununu gündeme getirdi. Konut sorunu için yeni bir öneri gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

GYODER'in yeni konut modeli MIPIM'de tanıtıldı: Türkiye'de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğuna dikkat çekerek, konut sorunu ile ilgili önerileri dile getirdi. İşte Çekici'nin o açıklaması...

Türkiye’de ev ne zaman alınır?

Türkiye’de konut sorunu toplumsal bir krize dönüşmüş durumda. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık artarken, konuta erişim de zorlaşıyor. Peki konut almak, yatırım yapmak için uygun zaman mı? Türkiye’de ev ne zaman alınır? İşte cevapları…

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Büyükşehirlerdeki astronomik kiralar yaşamı tehdit ediyor: Devlet konut piyasasına el atmalı! 

Fahiş oranlarda yükselen satılık ve kiralık ev fiyatları artık yaşamı tehdit eder duruma geldi. Peki konut sorunu neden kaynaklanıyor? 

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

​​​​​​​Türkiye’de konut sorunu gittikçe derinleşirken ev sahibi olma oranları da azalıyor. TÜİK’in açıkladığı verilerden sonra emekli akademisyen Cem Leventbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Babam sağ olsun” stikerlarının ev pencerelerine yapıştırılması gerektiğini söyledi.

AVM’ler konut projesine mi dönüşecek? Konut yok, AVM çok!

Türkiye’deki konut sorunu acil çözüm beklerken, Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaştı getirdi. İşte ülkenin AVM çöplüğüne döndüğünü söyleyen Başaran’ın önerisi ve vatandaşın yorumları..

izmirdeki konut sorunu Haberi

izmirdeki konut sorunu


İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şubesi ziyaret etti. Öğretmenlerin çeşitli sorun ve zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldığını ve öğretmenlerin yüzde 70'inden fazlasının kirada oturduğunun altını çizen Aslan, belediyelerin öğretmenlerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmeleri için imarlı ve alt yapılı arsa tahsis etmesi gerektiğini vurguladı.

Şube Başkanı Abdullah Tunalı ve sendikanın yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Hüseyin Aslan, İzmir'de gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi verdi. Yaklaşık bir yıl önce kaleme aldığı "Dost Kapısı Belediye" isimli kitabında 9 ana konuyu esas aldığına değinen Aslan öncelikli olarak öğretmenlerin barınma sorununa bir çözüm bulunması gerektiğini altını çizdi. Yapılan anketlere göre öğretmenlerin yüzde 89,6'sının borçlu olduğunu, yüzde 90,4'ünün kredi kartı kullandığını ve yüzde...