22 / 07 / 2024

ohal kapsamı

ohal kapsamı

Türkiye’nin Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya hükümetine Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kuruluşların kapatılması çağrısında bulundu.

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

SGK’lılara yeni müjde! En az 6 bin TL hesaplara yatacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu parayı hemen alın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle beraber depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan 11 il için belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatıldı.

Pendik Kurtköy'deki yurt binası Emniyet’in oldu!

OHAL kapsamında FETÖ bağlantısı sebebiyle mühürlenen İstanbul Pendik’teki yurt binasının bulunduğu parselin imarı, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hizmet edecek şekilde yeniden düzenlendi.

Gemlik'te 10 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

OHAL kapsamında hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK'ya göre Gemlik ile ilgili düzenlemeler yapıldı.

TMSF'ye devredilen şirketlerle ilişkin düzenleme!

OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen veya kayyım olarak atandığı şirketlerde ilişkili bakanın onayı ile yeni şirket kurulmasına karar verilebilecek.

MEB'den ruhsat almayan yurtlar kapatılacak!

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile her ne ad altında olursa olsun, öğrenci barınma hizmetlerine ilişkin faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığından alınacak ruhsat olmadan yürütülmesi halinde brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacak ve bu yerler valilikçe kapatılacak.

OHAL kapsamında 5 bin 615 gayrimenkule el konuldu!

Bakanlık, OHAL kapsamında kanun hükmünde kararnamelerle el konulan kapatılan kurumların listesini çıkardı. Şimdiye kadar 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı ve 5 bin 615 taşınmaz milli emlak otomasyon sistemine girildi.

FETÖ bağlantılı şirketlerinin satış bedeli Hazine'ye aktarılacak!

OHAL kapsamında yayınlanan 687 sayılı KHK ile FETÖ ile bağlantısı tespit edilen şirketler hakkında düzenleme yapıldı. El konulan şirketlerin satışıyla elde edilecek gelir, Hazine’ye devredilecek.

FETÖ'nün gayrimenkul devir işlemleri iptal edilecek!

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile FETÖ’ye finans desteği sağlamak için eşe dosta yapılan taşınmaz ve hisse devirlerinin tamamı iptal edilecek.

OHAL kapsamında öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına dair KHK!

Öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına dair, olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Öğrenci etüt eğitim merkezleri kapatılacak!

OHAL kapsamında hazırlanan 687 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete'de yayımlandı. KHK'ya göre kurum açma izni düzenlenmeyen öğrenci etüt eğitim merkezleri hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacak.

Jan Nöther: Türkiye yatırım yapılmasını hak ediyor!

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nöther,Türkiye'de OHAL kapsamında alınan önlemlerin uzun süreceğine dair endişesinin olmadığını söyledi. Nöther, "Bu ülke yatırım yapılmasını hak ediyor. Çok sayıdaki genel veri bunu söylüyor." dedi.

Bursa'da OHAL kapsamında kamulaştırılan özel hastaneler mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa'da 667 sayılı OHAL KHK'sı kapsamında kamulaştırılan özel hastanelere ilişkin soru önergesi hazırladı..

ohal kapsamı Haberi

ohal kapsamı

Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya hükümeti ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla FETÖ ile ilgili resmi internet sitesinden yayımladığı yazılı açıklamada Endonezya'daki FETÖ-PDY'ye ait birimleri deşifre etti ve hükümetten söz konusu kuruluşları kapatmasını istedi.


Açıklamada, "15 Temmuz'da düzenlenen darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen liderliğindeki FETÖ-PDY vardır. Bu darbe girişimi başarısız olmuştur. Türkiye'de demokrasi her zaman korunacaktır." ifadeleri kullanıldı.


Türk hükümetinin darbe girişimine kalkışan FETÖ'nün cezalandırılması için gerekli tüm adımları atacağına işaret edilen açıklamada, "Darbe girişiminin, Gülen liderliğindeki terör örgütü tarafından yapıldığı açıktır. Fetullah Gülen, rengini belli etmiştir. Endonezyalı yetkililere bu terör örgütünün faaliyetleri konusunda gerekli uyarıları birçok kez yaptık." ifadeleri yer aldı.


Açıklamada şunlar kaydedildi:


"Somali, Azerbaycan, Ürdün ve Nijer'de FETÖ-PDY terör örgütünün kurumları kapatılmıştır. Endonezya'nın da FETÖ-PDY terör örgütü ile mücadelemizde destek olacağını umuyoruz."


Açıklamada terör örgütünün...