13 / 05 / 2024

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname 29 Ekim 2016 tarihinde 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında 2. etap 247 konut ve iş yerini teslim ederek, bazı tesisler ile millet bahçesi için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Özelleştirme kapsamında 5 ildeki gayrimenkullerin planları karara bağlandı!

Özelleştirme kapsamında yer alan Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Tokat illerindeki bazı gayrimenkullerin imar planlarına ilişkin değişikliklerin karara bağlandığı açıklandı.

Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine aykırılık durumunda uygulanan yaptırımların caydırıcı hale getirilmesi planlanıyor.

Sancaktepe sahra hastanesinin inşaatında bazı bölümler tamamlandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüsle mücadele kapsamında inşa edileceğini açıkladığı Sancaktepe sahra hastanesinin inşaatında demir kolonlar konuldu ve bazı bölümler tamamlandı...

Gömükan GAP Projesi kapsamında kamulaştırma kararı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Gömükan (GAP) Projesi kapsamında Gömülkan Barajı'nın yapılması amacıyla bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

OHAL kapsamında 5 bin 615 gayrimenkule el konuldu!

Bakanlık, OHAL kapsamında kanun hükmünde kararnamelerle el konulan kapatılan kurumların listesini çıkardı. Şimdiye kadar 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı ve 5 bin 615 taşınmaz milli emlak otomasyon sistemine girildi.

OHAL kapsamında öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına dair KHK!

Öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına dair, olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Bursa'da OHAL kapsamında kamulaştırılan özel hastaneler mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa'da 667 sayılı OHAL KHK'sı kapsamında kamulaştırılan özel hastanelere ilişkin soru önergesi hazırladı..

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname!

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname 29 Ekim 2016 tarihinde 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

OHAL kapsamında kapatılan 53 okul yeniden açıldı!

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan 53 özel öğretim kurumuna, KHK'da yapılan bir değişiklik ile yeniden faaliyet izni verildi. İşte liste...

OHAL kapsamında kapatılan kurumların alacaklıları ne yapacak?

15 TEMMUZ darbe girişimi sonrası üç ay süre ile OHAL kararı alındı. OHAL kararı sonrası, çıkan Kanun Hükmünde Kararname’ler ile çok sayıda üniversite, okul ve dernek ile vakıf kapatıldı. Peki OHAL kapsamında kapatılan kurumların alacaklıları ne yapacak?

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirler hakkında kanun hükmünde kararname!

KHK/670 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname Haberi

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname 29 Ekim 2016 tarihinde 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması; Anayasanın 121 inci maddesi ile 25/10/1983 tarihli ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nca 3/10/2016 tarihinde kararlaştırıldı.


KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME


OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA BAZI TEDBİRLER ALINMASI  HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME


Karar Sayısı: KHK/675

Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması; Anayasanın 121 inci maddesi ile 25/10/1983 tarihli ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nca 3/10/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Kamu personeline ilişkin tedbirler

MADDE 1- (1) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut...