29 / 04 / 2024

Okmeydanı gecekondulaşma

Okmeydanı gecekondulaşma

Vakıflar'a Fatih'ten kalan Okmeydanı'ndaki bin 230 dönüm arazi üzerinde 6 mahalle kurulmuş. 1960'lı yıllarda başlayan gecekondulaşma sonrası yerleşenlere, politikacıların gösterdiği hoşgörü bugünkü Okmeydanı'nın oluşmasını sağlamış.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümde mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlara CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP ve Merkez Partisi'nden destek oldu.

200 milyarlık dönüşüm çalışması hız kazandı!

Hükümet, çarpık yapılaşma, gecekondulaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sorunlar yaşayan şehirlerin sorunu çözmek için dönüşüm çalışmalarına hız verdi..

Okmeydanı dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Dönüşüm Projesi kapsamında uzlaşma sağlanan Kayabaşı ailesini evinde ziyaret etti.

Okmeydanı’nda dönüşüm Van Blokları'ndan başlıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Okmeydanı’nda dönüşüm için, hak sahiplerinin tamamıyla uzlaşma sağlandığı Van Blokları sakinleriyle görüştü.

Okmeydanı’nda dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri başladı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Projesi’nin bölgeye katma değer katacağını belirterek, “Ada ada insanlarla karşılıklı anlaşma aşamasındayız. İlk adamızı birkaç ay içinde bitirsek, 2 sene sonra projenin ilk bölümünü bitirmiş oluruz” dedi.

Türkiye'de gecekondu devri kapandı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'nin hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde l'in altına düşürdüğünü söyledi.

İzmir'de gecekondulaşma deprem riskini artırıyor!

Posta Ege gazetesi köşe yazarı olan Saadet Mançe bugünkü yazısında İzmir'deki mimari yapıları ve yapılaşmayı anlattı. İşte o yazı...

1947 yılında gecekonduları açıkgözler inşa ediyormuş!

1947 yılında Mecidiyeköy'de Maliye'ye ait arsalarda yapılan gecekondu sayısı 74'e çıkmış. Gecekondulaşma problemi karşılaşan Belediye bu evleri yıktırma kararı almış. Bu 74 evin sahibi 10-12 kişiden ibaretmiş.

Okmeydanı kentsel dönüşüme yoğun istek var!

Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözdükten sonra kentsel dönüşümün startını veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a hak sahipleriyle yapılan uzlaşma toplantılarda destek yağıyor.

1997 yılında Çorlu'da yeni bir İstanbul kurulacakmış!

1997 yılında gecekondulaşma ve talana son vermek için İstanbul'un çevresindeki boş arazilere modern şehirler kurulacakmış. 15 bin hektar üzerine kurulacak Yeni İstanbul Projesi'yle Çorlu'da, 300 bin nüfuslu yeni bir şehir kurulacakmış.

Okmeydanı gecekondulaşma Haberi

Okmeydanı gecekondulaşma



VAKIF SAĞOLSUN


  İSTANBUL'da Okmeydanı'ndaki 1230 dönüm arazi Vakıflar'a Fatih'ten kalmış. Fatih ve ondan sonra da tüfek okla yer değiştirinceye kadar kullanılan Okmeydanı (Ok atış ve eğitim alanı) en uzağa ok atanların anısına dikilmiş görkemli taşlar, çayırlar ve çeşmelerle ününü 1960'lı yıllara kadar sürdürebilmiştir.

  1960'la 1970 yılları arasında Okmeydanı üzerinde yapılan 50-60 gecekondu 1975 yılına doğru bir mahalleye dönüşmüş. Daha sonraki 5 yıl içinde Vakıflar'a Fatih'ten armağan arsa üzerine tam 6 mahalle kurulmuş. 

  Üzerinde 2 ilkokul ve iki cami bulunan, yaklaşık 40 bin nüfuslu Okmeydanı'na ilk yerleşenlere göre, ''1975-1980 yılları arasında politikacılar tarafından hoşgörü ile desteklenen gecekondu yapımı, değişik...