02 / 05 / 2024

Okmeydanı projesine iptal karar

Okmeydanı projesine iptal karar

Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından Nazım İmar Planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptaline karar verilmesine yönelik açılan davada, planı oy birliğiyle iptal etti.

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Kumburgaz'daki 14 katlı projenin ruhsatı iptal edildi!

İstanbul 12. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Büyükçekmece'de yazlık bölgesi olan ve 2-3 katlı yapılaşmanın olduğu Kumburgaz'da bir inşaat projesine verdiği 14 kat izinli ruhsatı iptal etti.

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Barolardan 'Kanal İstanbul' projesine iptal davası!

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna ilişkin olumlu kararı verilmesinden sonra, İstanbul Barosu raporun iptali için mahkemeye başvurmuştu. Ankara Barosu ile birlikte 13 Baro da olumlu kararının iptali için dava açtı...

Sulukule'ye 12 yıl sonra iptal kararı!

Kentsel dönüşüm sürecinde tamamen yıkılan Sulukule'de Roman vatandaşların yaşıyuordu. Bu süreçte açılan davalardan biri geçen ay sonuçlandı. Yenileme projesine ikinci kez iptal kararı veren mahkeme başvurucuları haklı buldu...

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.

Okmeydanı Dönüşüm projesine STK'lar sahip çıktı!

Okmeydanı’nda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesine Sivil Toplum Kuruluşları da tam destek verdi. 

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma vuruldu!

İstanbul Okmeydanı’nda uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm projesine start verildi. Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma dün gerçekleşen temel atma töreni ile vuruldu...

Okmeydanı Araç Köprüsü Projesi imar planı askıda!

Beyoğlu İlçesi, D-100 Karayolu Üzeri Halıcıoğlu - Okmeydanı Araç Köprüsü Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Bizim Evler Ardıçlı iptal edildi, İhlas Marmara Evleri 4 geliyor!

İhlas Gayrimenkul tarafından Esenyurt'ta inşa edilmesi planlanan Bizim Evler Ardıçlı projesi iptal edildi. Firma bu projenin yerine Beylikdüzü Yakuplu'da İhlas Marmara Evleri 4 projesine başlıyor. Projede toplam 1.249 adet daire ile 52 adet ticari ünite yer alacak.

Zeytinburnu eski tank fabrikası alanına yapılacak konut projesine iptal!

Zeytinburnu'da eski tank bakım fabrikasının arsasına yapılması planlanan ticaret, konut, turizm fonksiyonlarının yer alacağı proje için imar planı İstanbul 5 İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Okmeydanı projesine iptal karar Haberi

Okmeydanı projesine iptal karar

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı’ndan Haliç’e kadar uzanan projeyi Paris’in Şanzalize caddesine benzeterek 'Okmeydanı'nı Şanzelize yapacağız' demişti. İstanbul 6. İdare Mahkemesi Okmeydanı 1/5bin ölçekli Nazım İmar Planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptaline karar verilmesine yönelik açılan davada, planı oy birliğiyle iptal etti. 


13 Ağustos 2012 tarihinde İBB Meclisi’nde kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına, CHP Grubu tarafından yapılan itiraz sonucu 6. İdare Mahkemesi 3 Temmuz 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Mahkemenin itirazlarını değerlendiren Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kiracıların durumu ve ticaret alanlarının gözden geçirilmesine ilişkin konuları göz önünde bulundurarak yeniden plan çalışması başlatmıştı. 


Aralık ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 1/5000 ölçekli planlar yeniden meclise taşınmış, planlar oyçokluğu ile kabul edilmişti. Meclis salonunda görücüye çıkan Okmeydanı...