24 / 07 / 2024

Okmeydanı tapu işleri

Okmeydanı tapu işleri

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı’nda 24 bin 306 bağımsız birim ve 18 bin mülk sahibine tapularını alabileceklerine dair resmi bir yazı gönderdi. Böylece Okmeydanı sakinleri tapu almaya hak kazandıklarına dair ilk defa resmi bir belgeye sahip oldular...

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Taşınmaz mallarla ilgili her türlü tapu işleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Yapılan işlem için satış bedeli üzerinden harç ödeniyor. Peki, tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden tapu geçişleri duyurusu!

Gaziosmanpaşa Belediyesi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada vatandaşlara tapu geçişleri ile alakalı bir duyuru yaptı. İşte Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan o açıklama;

Emlak alırken tapu işlemleri!

Taşınmaz malların devir işleri ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Emlak alırken tapu işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. İşte emlak alırken tapu işlemleri...

Konut kredili tapu işlemleri 2015!

Konut sahibi olmak isteyen çoğu kimselerin başvurduğu yollar arasında konut kredisi yer alıyor. Peki, konut kredili tapu nasıl alınır? İşte, konut kredili tapu işlemleri 2015!

İpotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

Yeterli nakiti bulunmayan ancak, ev sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu yol konut kredisi kullanmak oluyor. Peki, ipotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Kredili tapu için gerekli belgeler!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyenler aylık gelirinin olduğunu ispatladıkları müddetçe kredi kullanabiliyor. Peki, Kredili tapu için gerekli belgeler neler?

Kredili tapu işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev alma süreci finansal olarak karmaşık olduğu kadar bürokratik olarak da zahmetli bir süreç olarak biliniyor. Peki, kredili tapu işlemleri nasıl olur?

Mevcut inşaat işleri seviyesi Mayıs'ta yüzde 10.6 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) aylık açıkladığı sektör raporuna göre mevcut inşaat işleri seviyesi mayısta nisana göre 10.6 puan, geçen yılın aynı ayma göre de 4.8 puan arttı.

Tapu için vekalet nasıl verilir?

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığı ile yapılaniliyor. Vekaletname noterde veriliyor. Vekalet verilirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu için vekalet nasıl verilir?

Dışişleri'nden İsrail'e yasadışı yerleşim yeri tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in yasa dışı yerleşimlerde konut inşası için ihale ilanı yayınlamasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

Sivas Devlet Su İşleri yapım ihalesini Atlı İnşaat aldı!

19.Bölge Sivas Diğer Özet Bütçeli Kuruluşlar Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü 2014/15220 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Tapu takas sistemi, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Okmeydanı tapu işleri Haberi

Okmeydanı tapu işleri

Gecekondulaşmanın en yoğun olduğu yerlerden biri olan Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediyesi, semt sakinlerine resmi bir yazı göndererek tapu alma hakkına sahip olduklarını belirterek vatandaşları tapularını almaya davet etti.


Beyoğlu Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından her bir mülk sahibine ayrı ayrı gönderilen mektupta, Okmeydanı 1/1000 ölçekli Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahası Uygulama İmar Planı’nın Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildiği belirtilerek “Böylece bölgede 50 yıldır süregelen mülkiyet problemi çözülmüştür. Yapılan incelemeler sonucunda hak sahibi olduğunuz tespit edilmiş olup anılan taşınmazı satın almanıza engel bir durum olmadığı anlaşılmıştır” denildi.


Okmeydanı’nın 50 yıllık tapu sorunu


1950’li yıllarda yoğun gecekondulaşma yaşanan Okmeydanı arazisi, Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na aitti. Zaman içerisinde nüfusu 75 bine çıkan Okmeydanı’nda...