06 / 05 / 2024

Okmeydanı tapu meselesi nasıl çözülecek

Okmeydanı tapu meselesi nasıl çözülecek

Okmeydanı'nın tapu sorunu nasıl çözülecek? Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında tapu soruları ve cevapları neler? Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı sakinlerinin tapu sorularını www.vatandasinokmeydani.com sitesinde böyle yanıtlıyor...

Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu hayali gerçek oldu!

Piyalepaşa’dan startı verilen Okmeydanı Büyük Dönüşüm Projesi’nin 1.Etap Daire Tapusu Teslim Töreni’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Okmeydanı’nda ilk Kentsel Dönüşümün hikayesinde daire tapularını verme aşamasına geldik.” dedi.

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek adına planlanan ve hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor.

Okmeydanı'nda beklenen dönüşüm başlıyor!

2014 yılında tapu sorunu çözülmeye başlanan Okmeydanı'nda tapular verilmeye başlanınca bölge halkı 'dönüşüm ne olacak?' diye merakla beklemeye başladı. Nihayet Okmeydanı'nda beklenen dönüşüm başlıyor. 

Tapu sorunu çözülen Okmeydanı cazibe merkezi oldu!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Okmeydanı'na yapılan bütün bu güzellikler, büyük Okmeydanı dönüşümünün bir nevi habercisidir" dedi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Okmeydanı’nda tapu sorununun çözümü sonrasında kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yasa üzerinde çalışıldığını belirterek, “Okmeydanı’nda dönüşüm 24 bin haneyi ilgilendiriyor, 5 bin 585 bina var” dedi.

Okmeydanı’nda tapuların yüzde 40’ı tamam!

Okmeydanı'ndakiyarım asırlık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, işlemlerini tamamlayarak tapularını almaya hak kazanan vatandaşları evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor.

Okmeydanı'nda 11 tapu daha sahibini buldu!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Demircan 11 ailenin daha tapularını teslim etti...

Okmeydanı'nda 18 tapu daha sahibini buldu!

Okmeydanı’nda işlemlerini tamamlayarak tapu almaya hak kazanan vatandaşların sevincine ortak olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Tapu alanlar heyecanlı, henüz almayanlar ise merakla bekliyor,” dedi.

Okmeydanı'nda 10 tapu daha sahibini buldu!

Okmeydanı Projesi kapsamında mülkiyet hakkı kazanan on kişinin tapularını kendi elleriyle teslim eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,vatandaşlarla tapu özçekimi yaptı.

Beyoğlu'nda 19 tapu daha sahibini buldu!

Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Bakanı Ahmet Misbah Demircan, Facebook ve Periscope üzerinden yapılan canlı yayınla Kaptanpaşa mahallesinde 19 tapuyu daha hak sahipleriyle buluşturdu.

Okmeydanı'nda 11 tapu daha sahiplerine verildi!

Türkiye'de ilk defa "Evde Tapu" dönemini başlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'ndaki 50 yıllık tapu sorununu çözdükten sonra dün 11 tapuyu daha sahipleriyle buluşturdu.

Okmeydanı'nda dönüşüm kapsamında 6 bin tapu teslim edildi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor.

Okmeydanı'nda mülkiyet sorunu çözüldü!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nın kanayan yarası tapu meselesini çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Demircan, 9 aileye tapularını kendisi teslim etti.

Okmeydanı tapu meselesi nasıl çözülecek Haberi

Okmeydanı tapu meselesi nasıl çözülecek

Okmeydanı tapu sorunu nasıl çözülecek?


Beyoğlu Belediyesi tarafından yayınlanan www.vatandasinokmeydani.com sitesinde yer alan tapu soruları ve belediyenin cevapları şöyle;


Tapular ne zaman verilecek?


Bugün itibarıyla, mülk sahiplerinin hakları tescil edilmiş durumdadır. İstanbul II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun plan onayından sonra, başvurular ve işlemlerin tamamlanması gerekmekte. Hak Sahipliğine göre oluşturduğumuz ada dağıtım cetvellerini vatandaşlarımızın bilgisine sunduktan sonra tapu dağıtımına başlanacak. Vatandaşlar, paylarına düşen arsanın bedelini ödedikten sonra tapularını alacaklar. Okmeydanı’nda 26 bin bağımsız birim bulunuyor. 26 bin tapu hak sahiplerine dağıtılacak. Titizlikle çalışılması gereken bir süreç söz konusu. Beyoğlu Belediyesi, tapu dağıtımında bir aksilik yaşanmaması için bilgi işlem altyapısını kurdu, Büyükşehir Belediyesi ile entegrasyonunu tamamladı. Başvurular büyük bir ilgiyle devam ediyor.


Tapuyu almak için ne yapmak gerekiyor?


Mülkiyet hakkını ispat...