27 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda 19 tapu daha sahibini buldu!

Beyoğlu'nda 19 tapu daha sahibini buldu!

Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Bakanı Ahmet Misbah Demircan, Facebook ve Periscope üzerinden yapılan canlı yayınla Kaptanpaşa mahallesinde 19 tapuyu daha hak sahipleriyle buluşturdu.




Okmeydanı’ndaki 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, evraklarını tamamlayıp tapu almaya hak kazanan hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor. Kaptanpaşa Mahallesi Gül Sokak’ta bir eve misafir olan Başkan Demircan, 19 tapuyu daha sahipleriyle buluşturdu. Hak sahiplerinin merek ettiği soruları da cevaplandıran Başkan Demircan, yine bir ilke imza atarak tapu merasimini Facebook ve Periscope’tan canlı yayınla takipçileriyle paylaştı. Başkan Demircan daha sonra Kaptanpaşa mahallesinde çat kapı ev ziyareti yaparak mahalle sakinlerine sürpriz yaptı.

İNSANLARIN KENDİ ARALARINDA UZLAŞIP İMZALARINI ATMALARI GEREKİYOR

Tapu merasimini Facebook ve Periscope’tan canlı yayınla takipçileriyle paylaşan Başkan Demircan, Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili de takipçilerine bilgi verdi. Öncelikli hayalleri olan tapu verme işlemini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Demircan, “Şu ana kadar 6 bine yakın kişi tapusunu aldı. Ama toplam 14 bin kişiye kadar varacak.Peki, niye 14 bin almadı da henüz 6 binde?Çünkü insanların kendi aralarında anlaşıp uzlaşıp imzalarını atmaları gerekiyor.Belediye zaten tapu verme iradesini ortaya koymuş.Ancak insanlarında organize olması gerekiyor. İkinci aşamada insanlar kentsel dönüşüm bekliyorlar.” dedi.

TARLABAŞI’NDA OLDUĞU GİBİ İNŞAATA BAŞLAYACAĞIZ

Bugün itibariyle kimin nereden hangi daireyi alacağının ve hangi blokta yaşayacağının hazırlıklarını yaptıklarını da belirten Başkan Demircan,“Hazırlıkları bitirdiğimizde internet sitesinde kimin hakkı nerde göreceksiniz.Daireleri verirken iki şeye bakacağız. Birincisi arsaya ikincisi eve. Sen arsaya ne ödedin eve ne ödedin hesap edeceğiz. Ondan sonra uzlaşmalara başlayacağız.Oda belli bir süreç alacak ve finalde Tarlabaşı’nda olduğu gibi inşaata başlayacağız.” ifadelerini kullandı.



Beyoğlu Belediyesi


Geri Dön