16 / 05 / 2024

oktay nayman biyografi

oktay nayman biyografi

Mimar Oktay Nayman kimdir? Mimar Oktay Nayman bugüne kadar hangi projelere imza attı? Oktay Nayman, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte Oktay Nayman'ın biyografisi ve projeleri..

Murat Oktay, Peker GYO Genel Müdürü oldu! 

Peker GYO Genel Müdürlük görevini sürdüren Onur Özalp, Peker Construction Mühendislik İnşaat A.Ş. Genel Müdürü oldu. Onur Özalp'ın yerine Peker GYO Genel Müdürü olarak Murat Oktay atandı. Peki Peker GYO Murat Oktay kimdir?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan ‘nakit avans’ iddialarına yanıt: ‘Çıkan haberler doğru değil’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bankaların kredi kartlarından nakit avans çekilmesini durdurduğu iddialarına katıldığı bir canlı yayında cevap verdi. Oktay, "Çıkan haber gerçeği yansıtmıyor. Dar gelirli yurttaşlarımızı ilgilendiren bir durum değil” ifadelerini kullandı.

Nayman Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Nayman Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Pazarlama Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Asiye Kırbaş tarafından kuruldu.

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisini birleştirmek için harekete geçmişti. Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor! 

Murat Oktay, Koray GYO'dan ayrıldı! 

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Oktay, 30 Ocak 2023 tarihi itibarıyla görevinden istifa etti. İşte ayrıntılar...

EYT'de son dakika! Fuat Oktay resmen tarih verdi! Emeklilik için EYT şartları ne olacak?

Milyonların dört gözle beklediği haberi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay verdi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılacak düzenlemede sona gelinirken hükümet yetkililerinden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. İşte ayrıntılar..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay EYT için tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "EYT ile ilgili sorunu da 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz" dedi.

Sır gibi gizlenen asgari ücret için bu sefer de Fuat Oktay konuştu! Hemen buraya bakın ilk siz öğrenin!

Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na hitaben yaptığı konuşmada, asgari ücret hakkında önemli bir açıklama yaptı. İşte sır gibi saklanan asgari ücret hakkında yapılan o açıklama...

2023 merkezi yönetim bütçesi belli oldu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ni duyurdu. 2023 bütçesinde giderler 4,47 trilyon lira, gelirler 3,81 trilyon lira, bütçe açığının GSYH'ye oranı yüzde 3,5 şeklinde öngörüldü.

Oktay Kaynarca’dan Besa Grup The BO Viera’ya tam not!

Başarılı oyuncu Oktay Kaynarca, Besa Grup’un Bodrum’da inşa ettiği The BO Viera’ya tam not verdi...

Emlak Konut GYO Florya Metin Oktay Tesisleri arsasının değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Bakırköy arsasının değerleme raporunu yayınladı. Peki üzerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yer aldığı arsanın değeri ne kadar oldu?

Berk Oktay Zekeriyaköy'den ev aldı!

Yıldız Çağrı Atiksoy ve sevgilisi Berk Oktay çifti, kirada oturdukları evden çıkma kararı aldı. Berk Oktay, Zekeriyaköy'den 3 milyon Türk Lirası bedelle ev aldı. 

Lidya Yapı'nın acı günü! Çetin Oktay vefat etti!

Lidya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Oktay'ın babası Çetin Oktay vefat etti.  

oktay nayman biyografi Haberi

oktay nayman biyografi

Oktay Nayman kimdir?

Oktay Nayman, İstanbul Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 1960 yılında mezun oldu. Kısa bir süre Almanya'da çalıştıktan sonra 1962 yılında Danimarka'lı mimar Jorn Utzon'un ofisine katıldı. 


Utzon'la 1969 yılına kadar süren çalışmaları süresinde onun Sydney Opera Binası, Kuveyt Parlamento Kompleksi, Bagsvaerd Kilisesi gibi tanınmış projelerinde tasarım mimarı olarak görev yaptı. 


1969-73 Yılları arasında Londra'da Colin St. John Wilson & Partners firmasında yeni British Museum Kütüphanesi Projesi üzerinde çalıştıktan sonra, Nayman Gavin Associates firmasında kurucu ortak oldu. 


1977-80 yıllarında ABD'de Washington, New York State ve Iowa State üniversitelerinde tasarım öğretmenliği yaptıktan sonra 1980'de Boston'da Zeybekoglu Nayman firmasının kurucu ortağı oldu. 1991'den beri mesleki çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.


Mimar Oktay Nayman projeleri..

Hawler Uluslararası Havaalanı Ana&VIP Terminali (2009)

Westown Uydukent Projesi (2008 - Sürüyor)

Salih Mene Evi (2008)

Regnum...