18 / 05 / 2024

okul bina tadilatlarında son durum

okul bina tadilatlarında son durum

Bitlis Hizan ilçe merkezi ve köylerindeki okullar tadilattan geçirildi. Hizan Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerindeki 18 okulu tadilattan geçirdiklerini söyledi.

Yarısı Bizden kampanyasının başvuru sayısı 83 bine ulaştı!

Yarısı Bizden kampanyasına ilgi gün geçtikçe artıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplam başvuru sayısının bina bazında 83 bine ulaştığını duyurdu.

Bina ruhsatlarında yeni dönem başlıyor! 1 Ocak'tan itibaren resmen değişecek! 

Binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu 1 Ocak tarihinde resmen başlıyor. 1 Ocak 2023'ten itibaren bu koşullara göre hazırlanmayan binalar için ruhsat düzenlenemeyecek. İşte ayrıntılar...

Okul kantinleri hakkında flaş karar! Anne ve babalar sizi de yakından ilgilendiriyor

Okul kantinleri hakkında MEB'den çok önemli bir karar geldi. Okul kantinlerindeki kira artışları artık sabitlenecek. Bu durumun da fiyatlara olumlu olarak yansıması bekleniyor.

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

Şişli'de inşaat gerginliği 

İstanbul Şişli’de yeni inşa edilen bina gerginliğe neden oldu. Yeni yapılan bina yanında yer alan binaya dayanarak binanın camlarının önünü tamamen kapadı. 

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Sahibinden satılık özel okul sayısında rekor artış!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği alanlar arasında yer alan özel okullar birer birer satışa çıkıyor...

Gebze'de tahliye edilen bina için karar bekleniyor!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde temelinde meydana gelen kayma nedeniyle tahliye edilen bina hakkında verilecek karar bekleniyor.

İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde onlarca bina yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihinden itibaren devam eden saldırılarında onlarca çok katlı bina, konut, kurumsal tesis, okul, medya merkezi, emniyet ve hizmet merkezi yerle bir oldu...

İstanbul'da 300 bin konut riskli!

İstanbul Zeytinburnu'nda çöken 5 katlı bina sonrasında kentsel dönüşüm gerçeği tekrar gözler önüne serildi.  İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu İstanbul'da acil olarak 300 bin konutun dönüşmesi gerektiğini dile getirdi. 

Giresun Bulancak Belediyesi'nin binası yıkıyor!

Giresun Bulancak'a ait eski belediye binası için yıkım çalışmaları bu hafta içerisinde başlıyor. Yeni bina alanında inceleme yapan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar yeni bina inşaatı hakkında bilgi verdi.

Bina tadilatında yöneticinin tercih hakkı var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dairemde meydana gelen zararı ve çatının tadilatını nasıl yaptırırım? Yöneticinin 55 daireli sitede istediği blokları ayırma hakkı var mı?' sorularını yanıtladı.

okul bina tadilatlarında son durum Haberi

okul bina tadilatlarında son durum

Bitlis Hizan Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerindeki 18 okulu tadilattan geçirdiklerini söyledi.Okulların, 2015 -2016 eğitim öğretim yılına hazır olduğunu ifade eden İnan, "Okullarımızın fiziki durumunu yıl içinde yaptığımız durum tespitiyle belirledik. Bu doğrultuda bir çalışma takvimi oluşturduk. Buna göre acil ihtiyaç duyulan okullarımızı bakım ve onarımdan geçirdik. Öğrencilere fiziki şartlarda en iyi eğitimi vermeyi hedefledik. Bunun için çalışmalarımız sürüyor" diye...