30 / 04 / 2024

okul olacak dershaneler

okul olacak dershaneler

Gündemdeki konu dershaneler, mağduriyet yaşamayacak. MEB, özel okula dönüşecek dershanelere arsa bulacak. Okullaşacak dershaneye kredi verilecek. Öğrenci sıkıntısı da bursların artırılıp devlet tarafından karşılanmasıyla çözülecek....

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Özel okulların her sene ocak-mayıs dönemi arasında yeni sene ücretleri belli oluyor. Uygulanacak olan yeni ücretlerin açıklanmaya başlaması ile  veliler tarafından özel okul ücretlerine yapılabilecek yasal zam oranları da bekleniyor.

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu yıl okul çantaları en ucuz 1.000 TL'ye dolacak! Kırtasiye ürünlerinde yüzde 75 yükseliş! 

Okulların açılmasına günler kala, velilerin okul alışverişi telaşları başladı. Kırtasiye malzemelerinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 40 ile 75 arasında artış yaşanırken bu sene bir okul çantasını doldurma maliyeti en az 1.000 TL olacak.

Okullar uzatılacak mı? Yaz tatilinde okul olacak mı, telafi eğitimi hangi şehirlerde olacak?

Okullar uzatılacak mı ve yaz tatilinde okul olacak mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki telafi eğitimi hangi şehirlerde olacak? İşte detaylar...

TYP 2023 okul temizlik görevlisi alımlarında son durum! İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımı olacak mı?

İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımları ne zaman? sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. TYP okul temizlik görevlisi alımı olacak mı? TYP 2023 okul temizlik görevlisi alımlarında son durum!

Anne babalar dikkat! Okul alışverişinizde ilaç olacak kampanya!

Bu günlerde ağırlıklı olarak okul alışverişi yapıyorsanız 150 TL ve üzeri alışveriş yaptığınızda, Anatolium AVM’den okul çantası kazanma fırsatını yakalayabilirsiniz.

A101'e ucuz okul ürünleri geliyor! A101 Aktüel ürünler 1 Eylül kataloğu yayımlandı! İşte 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

A101'in 1 Eylül 2022 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda okul ürünleri dikkat çekti. Peki A101'e bu hafta hangi kırtasiye malzemeleri gelecek, fiyatları ne olacak? İşte 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

Yeni normalde okul yapıları nasıl olacak?

Pabedu ve PAB mimarlık ekipleri, okul hayatından görünümler ve öneriler hakkında seminer verdi. Seminerin konusu ''Yeni normalde okul yapıları nasıl olacak?'' oldu. 

Beşiktaş'taki Musevi yetimhanesi özel okul olacak! 

Beşitaş'ta bulunan anıtsal yapı niteliğinde tescilli Musevi Yetimhanesi'nin özel okul olması için hazırlan plan değişikliğini koruma kurulu onay verdi. 

AVM’lerdeki kiralık ofislerde korsan dershaneler olacak!

Gazeteci Pervin Kaplan, özel okullar ve dershanelerin kapatılmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaplan, ''AVM’lerdeki kiralık ofislerde korsan dershaneler olacak'' diye konuştu.

Turizm öğrencilerine okul olacak otel sayısı artıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm meslek lisesi öğrencilerinin eğitimlerine devam edeceği 3 partner otelle daha protokol imzalandı.

Balıkesir Kocaseyit Mahallesi yeni okul binasına kavuşuyor!

Balıkesir’in Havran ilçesi Kocaseyit Mahallesinde yetersiz gelen okul binası yanına 8 derslikli yeni okul binası yapımına yakında başlanıyor. Balıkesir Kocaseyit Mahallesi yeni okul binasına kavuşmuş olacak. 

Kapatılan askeri okul ve hastane arazileri ne olacak?

Askeri okulların kapatılmasına ilişkin kararnamenin Resmi Gazete’de yayınlammasının ardından gözler İstanbul’daki askeri okul ve kışla arazilerine çevrildi.

okul olacak dershaneler Haberi

okul olacak dershaneler


Hükümet’in, dershaneleri özel okula dönüştürme kararının ardından başlayan tartışma giderek tırmanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı medya organlarında yer alan ve dershane işletmecilerinin “mağdur edileceği” yönündeki haberleri net bir dille yalanladı.  Dershanelerin özel okula dönüşümü sürecinde kimsenin mağdur edilmeyeceğine özellikle dikkat çeken MEB, aksine, işletmeci, öğretmen, öğrenci ve velileri kapsayan geniş kapsamlı bir teşvik paketinin işaretini de verdi. Bakanlık, bir yandan okul dışı eğitim kurumlarına ihtiyacı en aza indirmeyi, diğer yandan da hem devlet okulları hem de özel okullardaki eğitim kalitesini yeni teşviklerle arttırmayı hedefliyor. 


SGK’DAN PRİM DESTEĞİ DE VAR


Yasa çalışması da bu kapsamda hızlandırıldı. MEB’in hazırlığı, “teşvik” uygulamalarını da beraberinde getireceği için Maliye Bakanlığı ve Hazine de, çalışmalara konunun mali boyutu yönüyle aktif olarak katılıyor. MEB’in öncülüğünde yürütülen ve...