30 / 04 / 2024

Okulların yeniden inşa edilmesi

Okulların yeniden inşa edilmesi

İstanbul Valiliği 53 bin öğrenci için düğmeye bastı. Yeni ders zilinin çalmasıyla birlikte 42 okul eğitimin hizmetine sunulacak. 2015 sonuna kadar 100 okul daha tamamlanarak milli eğitimin hizmetine sunulacak.

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Her yıl 500 bin konut yeniden inşa edilmeli!

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde konuşan Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Türkiye'de her sene 500 bin konutun yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Antarktika üssünün yeniden inşası için 247 milyon dolar harcanacak!

Yeni Zelanda Maliye Bakanı Grant Robertson yaptığı açıklamada Antarktika üssünün yeniden inşa çalışmaları için toplamda 247 milyon dolar harcanacağını söyledi.

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!

Japonya halkı ülkenin kuzeydoğusunda Mart 2011 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, yeniden inşa çalışmalarının yetersiz kaldığını düşünüyor.

Kağıthane'de çöken istinat duvarı yeniden inşa ediliyor!

Kağıthane Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kar yağışı nedeniyle çöken istinat duvarını yeniden inşa ediyor. 

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Kapalı Maraş'ın yeniden inşa maliyeti 1.5 milyar dolar!

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC sınırları içerisinde olan Maraş'ın kısmi olarak açılmasından sonra bölgenin yeniden ayağa kalkması için gerekli maliyetin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Ordu'da şehit evi yeniden inşa edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşayan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ailesinin evi yeniden inşa edildi!

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yeniden inşa edilecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın bir kısmı çöktü. Çökme yaşanan bir kilometrelik bölüm sökülerek yeniden inşa edilecek.

İş yeri sigortası sayesinde fabrikasını 1 ayda yeniden inşa etti! 

Meyso Tarım Fabrikası, 2019'un Mayıs ayında bir yangın sebebiyle kül oldu. Meyso Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Nayır, "Sigorta yaptırmasaydım ailemizin 15-20 yıllık emeği heba olacaktı. Sigorta sayesinde tesisimizi 1 ayda yeniden inşa ettirdik" dedi...

İstanbul'da 283 okul yıkılıp yeniden inşa edildi!

İstanbul Valisi Yerlikaya, "İstanbul’da 1999'dan önce inşa edilen ve Deprem Güvenlik Analizleri'ne göre riskli bulunan 283 okulu yıkıp yeniden inşa ettik. Bu okulların 800'ünü güçlendirdik. 47 okulumuzun yapımı devam ediyor" dedi...

Okulların yeniden inşa edilmesi Haberi

Okulların yeniden inşa edilmesi

Yeşil bina konseptine uygun olarak inşa edilen okullar, hem hijyenik hem de enerji tasarrufu yapıyor. İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Biriminin (İPKB) girişimleriyle başlatılan çalışma kapsamında 42 okul şubat ayında faaliyete geçerken, 2015 sonunda bu rakamın 100'e ulaşması bekleniyor. 


Yeni...