19 / 05 / 2024

Ölen AVMlerin Dönüşümü ve Yeni Eğitim Yapıları

Ölen AVMlerin Dönüşümü ve Yeni Eğitim Yapıları

‘Ölen AVM’lerin Dönüşümü ve Yeni Eğitim Yapıları’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı GİSP tarafından gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Bayburt Gençosman Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Milliyet Gazetesi yazarı Eren Aka bugün kaleme aldığı yazısında Bayburt Gençosman Mahallesi’nde 18 yıldır yapılması düşünülen ancak yapılamayan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne değindi.

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine 2009 yılından beri devam eden Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağırıcı, "Bağcılar’ın tamamında çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ ile olan projelerimiz var. Bu çalışmalar da devam ediyor" dedi.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hızla sürdürülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, meyvelerini veriyor. Erguvan Evleri'nin teslimleri yapıldı.

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin bitirilememesi ve ödenmeyen kira yardımları sebebiyle vatandaşların mağdur oldu.

Kentsel dönüşüm 81 ilde yaygınlaştırılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ülke genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; kentsel dönüşümün 81 ile yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirerek, dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm kabusa döndü!

Antalya’nın Kepez ilçesi, Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmaması ve ödenmeyen kira yardımları sebebiyle vatandaşlar mağdur oluyor...

Ölen AVMlerin Dönüşümü ve Yeni Eğitim Yapıları Haberi

Ölen AVMlerin Dönüşümü ve Yeni Eğitim Yapıları

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) tarafından düzenlenen ‘Ölen AVM’lerin Dönüşümü ve Yeni Eğitim Yapıları’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda fonksiyonunu yitiren AVM'lerin okul, öğrenci yurdu, hastane gibi kullanımlarla kent ekonomisine daha faydalı hale geldiği konuşuldu.   


Toplantıda Ege Yapı'dan H.İnanç Kabadayı, Denar'dan Didem Günal ve Tink/Teknoloji Okulları'ndan Zeynep Dereli sunum yaptı. İnteraktif olarak gerçekleştirilen toplantıda, online alışverişin gelişmesiyle ve artan perakende rekabetiyle zayıf düşen AVM’lerin özellikle okul, yurt ve hastane yatırımcılarının radarında olduğu vurgulandı. 

 
Önümüzdeki 5 yılda tam 4 bin yeni özel okul planlandığını ve diğer okullar içindeki oranın yüzde 25’e çıkarılacağını belirten Didem Günal, "Plansız ve fizibilitelere dikkat edilmeden geliştirilen AVM’lerin, kapanmaya başlaması beklenen bir gelişmeydi. Biz, artık AVM’leri özel okullara çeviriyoruz"  dedi.


H. İnanç Kabadayı ise...