29 / 05 / 2024

Olimpik Sporcu Fabrikaları nedir

Olimpik Sporcu Fabrikaları nedir

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Rize, Kırıkkale ve Bartın'da hizmete sunulan ve 29 ilde daha hayata geçirilecek "Olimpik Sporcu Fabrikaları" için bakanlık bütçesinden 234 milyon lira kaynak aktarıldı.

Kandıra’ya yarı olimpik yüzme havuzu müjdesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra’da yüzme sporunun gelişmesi için ilk adımı atarak, yeni bir yarı olimpik yüzme havuzu inşa ediyor.

Gebze Sporcu Eğitim Merkezi için çalışmalar başladı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Sporcu Eğitim Merkezi için çalışmalara başladı.

Türkiye Şeker Fabrikaları 5 ildeki 23 gayrimenkulü özelleştiriyor! 

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi, 5 ildeki 23 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor..

Sancaktepe Sporcu Performans Laboratuvarı yarın açılıyor!

Sancaktepe Sporcu Performans Laboratuvarı yarın saat 12:00’de Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla Sancaktepe’de hizmete açılıyor..

Gebze’ye sporcu eğitim merkezi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze'ye sporcu eğitim merkezi inşa edecek.

Gebze'ye modern sporcu eğitim tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze’de sporcu eğitim merkezi inşa edecek. Gebze'ye yapılacak olan modern sporcu eğitim tesisi için ihale gerçekleştirildi. 

Çayırova Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda sona gelindi!

Kocaeli Çayırova Akse Mahallesi’nde hayata geçirilen Çayırova Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatında son aşamaya gelindi.

Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan 1 yıllığına kiralık arazi!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Afyon Şeker Fabrikası, Afyon Şeker Fabrikası'nda yer alan 385 dekar araziyi 1 yıllığına kiraya veriyor...

Türkiye Şeker Fabrikaları Erzurum Oltu imar planı onaylandı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı, Erzurum ili, Oltu ilçesi, Yusufziyabey Mahallesi sınırları içerisinde yer alan alanın imar planı değişikliği onaylandı..

Burdur'a Sporcu Fabrikası inşa edilecek!

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur'da Sporcu Fabrikası kurulacağının bilgisini verdi. Özçelik " Gençlik Spor Bakanımız ve Spor Genel Müdürlüğümüzle görüşmeler yapmıştık" dedi.

Çayırova Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın hayata geçirdiği Çayırova Yarı Olimpik Yüzme Havuzu şekilleniyor

Merter’de fabrikalar yerinde lüks konut projeleri yükseliyor!

İstanbul'un ilçesi Merter’de üretim tesislerinin yerini lüks konut projeleri aldı. TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, konut projeleri bölgedeki metrekare fiyatlarını yüzde 50 artırdı. İlçede, fabrikalar yerine 4 bin konut ve ticari alan inşa edildi.

Piyap İnşaat dev fabrikalar inşa ediyor!

Yeni üretim tesisini faaliyete geçiren Piyap İnşaat, Türkiye çapında inşa ettiği prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonarme fabrikalar ile öne çıkıyor. Piyap İnşaat Genel Müdürü Ertene, “Yatırımlara devam ediyoruz” dedi.

Olimpik Sporcu Fabrikaları nedir Haberi

Olimpik Sporcu Fabrikaları nedir

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan "Olimpik Sporcu Fabrikaları" yurdun dört bir yanına yayılıyor.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesine ilave olarak, sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak için başlatılan projede, ilk aşamada Rize, Kırıkkale ve Bartın'daki tesisler tamamlanarak sporcuların hizmetine sunuldu. Bu 3 ilin yanı sıra 29 kentte daha hayata geçirilecek proje için bakanlık bütçesinden 234 milyon lira kaynak aktarıldı.


 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şampiyon sporcuların yetişmesi için her şeyden önce tesis gerektiğini belirterek, "Öncelikli amacımız spor yatırımlarını, en gelişmiş ve modern tesisleri, ülkenin her yerine ulaştırmak. Tesisleşmeyi tüm Anadolu'ya yayıyoruz. Türkiye'de bu zamana kadar yapılamayan tesisleşme atağını gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı. 


2002 yılına kadar inşa edilen tesis sayısının bin 757...