21 / 05 / 2024

Ölüdenizde kirlilik

Ölüdenizde kirlilik

Turizmi de olumsuz etkilemeye başlayan kirlilikle ilgili acil çözüm üretilmesi için bir araya gelen Fethiydi sivil toplum örgütleri ve turizmciler Olüdeniz'in temizlenmesi için deniz süpürgesi alınması ya da kiralanması gerektiği görüşünde.

Denizde av sezonu başladı! Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit fiyatları belli oldu! Balık fiyatları ne kadar?

Denizde av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit, mezgit, sardalye, palamut, kalkan ve karides fiyatları belli oldu. Peki balık fiyatları ne kadar? 2023 güncel balık fiyatları kaç lira? İşte 5 Eylül 2023 balık fiyat listesi.

Bosch Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 25 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch çamaşır makineleri, yüksek teknolojili sensörlerle donatılmıştır ve bu sayede yıkama programını, yıkamakta olduğunuz çamaşırların türüne, ağırlığına ve kirlilik düzeyine göre otomatik olarak ayarlar. Bosch Çamaşır Makinesi uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar

Murat Kurum: İmar barışına 4 milyon kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına 4 milyon vatandaşın başvurduğunu ifade etti. Kurum, Foça sahilindeki yakıt sızıntısına ilişkin, "Denizde kirlilik yok" dedi.

Ordu Çambaşı Kayak Merkezi bu kış açılıyor!

Denizde havalimanına en yakın kayak merkezi "Ordu Çambaşı Kayak Merkezi" bu kış mevsiminde açılıyor..

Manisa'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda cephe sağlıklaştırma çalışmalarına başladı. Gerçekleştirilecek çalışmalarla görüntü açısından kirlilik oluşturan işyeri cephelerinin yepyeni bir görünüm kazanacağı belirtildi

1998 yılında Göksu Deresi için kampanya başlatılmış!

1998 yılında kirlilik nedeniyle boğulma noktasında olan Göksu Deresi'nin ıslahı için geniş kapsamlı bir kampanya başlatılacakmış. Düzenlenecek şenlikle uzmanların katılacağı paneller ve Bulutsuzluk Özlemi'nin sahneye çıkacağı konserler yapılacakmış.

Gazprom Türk Akımı'nın inşasına başlıyor!

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, "Türk Akımı boru hattının açık denizde yer alan bölümünün inşasına başlama kararı aldık" ifadesini kullandı. İşte Miller'ın açıklamasının yansımaları...

Melikgazi'de görsel kirlilik oluşturan barakalar yıkılacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç "Gülük Çeşmesi ve Hamamı ile yapılan onarım ve bakım çalışması çerçevesinde, görsel kirlilik arz eden yapılar yıkılarak çevresi ile bütünleşmesi sağlandı." dedi.

1991 yılında Haliç kaderine terk edilmiş!

1990 yılında yüzlerce kanalizasyonun ve atölyelerin atıklarının boşaldığı Haliç'te kirlilik aşırı boyutlara varmış. İstanbul Belediyesi, denizi kirletiyor gerekçesiyle Haliç kollektörlerini kapatmasıyla Haliç tekrardan kokmaya başlamış.

1989 yılında Güzelyalı'da hazine arazisini işgal edip, denizi doldurmuşlar!

1989 yılında Pendik Güzelyalı'da, bir gemicilik şirketi 4 bin 826 metrekarelik hazine arazisini işgal etmiş. Denizde ise, yaklaşık 9 bin metrekare de dolgu yaparak arazisini genişletmiş.

1981 yılında Küçüksu İskelesi kapatılmış!

1981 yılında Küçüksu Kasrı'nın denize kaymaması için Küçüksu İskelesi kapatılmış. Boğaz vapurlarının uskurlarının denizde oluşturduğu sarsıntı ve akıntıların Küçüksu Kasrı'nı tehdit etmesi yüzünden kapanan İskele, plaj olarak kullanılmaya başlanmış.

Van Gölü'ndeki kirlilik için eylem planı!

Van Gölü'ndeki kirlilik için eylem planı hazırlanıyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Türkiye'nin ve bölgenin en önemli değerlerinden Van Gölü'nün korunması için "eylem planı" hazırlama çalışmalarına başladı.

1972 yılında Haliç Köprüsü'nün temel çalışmalarına başlanmış!

1972 yılında Haliç Köprüsü ayaklarının temel çalışmalarına karada ve denizde başlanmış. İlk sondajlarda Haliç tabanındaki çamur tabakası 60 metreyi aştığı, bazı yerlerde ise 90 metreye kadar ulaştığı tespit edilmiş.

Ölüdenizde kirlilik Haberi

Ölüdenizde kirlilik

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü doğa cenneti Ölüdeniz, insan kaynaklı kirlilik yüzünden göz göre göre ölüyor. Turizmi de olumsuz etkilemeye başlayan kirlilikle ilgili acil çözüm üretilmesi için bir araya gelen Fethiydi sivil toplum örgütleri ve turizmciler Ölüdeniz'in temizlenmesi için deniz süpürgesi alınması ya da kiralanması gerektiği görüşünde. 


FETHİYE'DE ÖLÜDENİZ ALARMI 


Konuyla ilgili oluşturulan heyet, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret ederek kirliliğin çözümü konusunda destek istedi. 


Fethiye Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Grubu Başkanı ve Tema Temsilcisi Okyay Tirli, Olüdcniz'de her yıl yaşanan kirliliğin son günlerde artış gösterdiğini belirterek, bunun dünya mirası olan bölgenin imajına zarar verdiğini söyledi. Fethiye Deniz Ticaret Odası, TEMA ve Fethiye Turmcpa'nın öncülüğünde oluşturulan bilim kurulu tarafından üç yıl önce hazırlanan raporda, kirliliğin çözümü için deniz süpürgesi alınmasının...