14 / 05 / 2024

ölümlü iş kazalarına inceleme

ölümlü iş kazalarına inceleme

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla son 2 yıl içinde yaşanan ölümlü iş kazaları yeniden incelenecek. Bu durum cezası yargı sürecine takılan davalar için de umut oldu...

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. 

30 milyon doların üzerinde serveti olanların sayısı 1.932’ye çıkarken, yoksulun kişi başına geliri 26 bin 703 TL oldu!

Ülkemizde kişi başına düşen gelir 307 bin 952 Türk Lirası (13 bin 110 dolar) olurken, en zengin yüzde 5’lik bölümün yıllık geliri 816 bin 219 Türk Lirası'na çıktı, 4.3 milyona ulaşan en yoksul yüzde 5’lik kesimin geliri de 26 bin 703 Türk Lirası'nda kaldı. 

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!

1941 yılında, Şişhane'den Azapkapı'ya Unkapanı köprüsüne inen yolun açılmasına karar verilmiştir. 

Türkiye’de 14 ilde kişi başına gelir ülke ortalamasının üzerinde bulunuyor

Türkiye’nin 2022 senesinde 10.659 dolar olarak hesaplanan kişi başına geliri, en fazla rakamın yer aldığı 2013 yılındaki 12.582 dolar seviyesinin yüzde 15 altında olurken 6 il, gelirini artırarak istisna oluşturduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

Demirören Grubu’nun, kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği araziye yapılan villalara yönelik idare mahkemesi önemli bir karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine, davayı açanlar bu defa Eyüpsultan Belediyesi’ne müracaat ederek inşaatın mühürlenmesini istedi.

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Dünyaca ünlü Belcekız Plajı Rizeli iş insanına kiralandı! 

Ölüdeniz'in ihtişamlı plajı Belcekız, Rizeli iş insanına kiralandı. Kamusal alanın geleceği endişe veriyor. İşte ayrıntılar...

1 dolar yıl sonunda işte tam bu kadar olacak! Doları olanlar dikkat, resmen tek tek açıklandı! Hemen bakın!

1 dolar yıl sonunda işte tam bu kadar olacak.. Doları olanlar dikkat, resmen tek tek açıklandı... Hemen bu son dakika rakamına bakın...

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Hem aileler hem de ticari taşımacılık için uygun ''Peugeot Expert'' serisi Mayıs fiyatı merak ediliyor

Konforlu ve İyi Donanımlı İç Mekan: Expert Combi, konforlu bir sürüş ve kullanışlı bir iç mekan sunar. Yolculara rahatlık sağlayan ergonomik koltuklar, yüksek kaliteli malzemeler ve kullanışlı depolama bölmeleri bulunur. 13 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

İŞKUR 130 bin personel alımı başvuruları başladı! İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Kayıt olun, hemen başvurun!

İŞKUR tarafından Nisan 2023 kapsamında pek çok meslekten toplam 130 bin personel alımı gerçekleştiriliyor. Peki İŞKUR iş ilanlarına nasıl bakılır? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? 

Bakan Nebati 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı! Rakam şaşkınlık uyandırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu. Bakan konuşmasında 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı. İşte detaylar!

ölümlü iş kazalarına inceleme Haberi

ölümlü iş kazalarına inceleme

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla son 2 yıl içinde yaşanan ölümlü iş kazaları yeniden incelenecek. Bu durum cezası yargı sürecine takılan davalar için de umut oldu.



Son olarak Mecidiyeköy’de meydana gelen 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazası, hükümeti iş kazaları konusunda geriye dönük inceleme yapmaya itti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla son 2 yıl içinde meydana gelen can kayıplı iş kazaları yeniden incelenecek, raporlar yeniden gözden geçirilecek. Yeniden inceleme süreci, verilecek cezaları yargı süreçlerine takılan davalar için de umut oldu.



Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla son 2 yıl içinde meydana gelen büyük iş kazaları yeniden incelenecek. Bu kapsamda; kazalar hakkında yapılan tespitler ile işletmeler hakkında daha önce hazırlanmış raporlar yeniden masaya yatırılacak. Yetkililer, tüm kazaların yeniden gündeme alınmasının mümkün olmadığını, ölümlü ve yaralanmalı kazaların...