10 / 05 / 2024

Ömer Seyfettin hayatı

Ömer Seyfettin hayatı

Ödüllü yazar Kosta Kortidis'in usta kalemiyle sahne taşıdığı yeni tiyatro oyunu “Deli Şair Ömer Seyfettin”; büyük hikayecinin ölüm yıldönümü olan 5 Mart’ta İstanbul’da seyirci ile buluşuyor...

Peyami Ömer Özdilek nerede okudu? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı?

Peyami Ömer Özdilek kimdir? Kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi üniversitede okudu? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Ziraat GYO’da ne iş yapıyor? İşte Peyami Ömer Özdilek’in hayatı...

Seyfettin Sağlam kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin Sağlam kimdir? Kaç yaşında? Seyfettin Sağlam daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Seyfettin Sağlam'ın eğitim hayatı nasıldı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? İşte Bakan Ömer Bolat'ın hayatı ve biyografisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Haziran Cumartesi akşamı yeni kabineyi açıkladı. Ticaret Bakanı görevine ise Ömer Bolat'ı atadı. Peki, Öner Bolat kimdir? İşte tüm detaylar...

Serdar Sümer kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Çalık Grubuna bağlı Türkiye'nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası konumundaki Aktifbank'ın Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serdar Sümer kimdir? Kaç yaşında?  Serdar Sümer daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Serdar Sümer'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Serdar Sümer`in hayatına dair merak edilenler.

Ömer Muzaffer Baktır kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa jeneratör İcra Kurulu Başkanı Ömer Muzaffer Baktır kimdir? Ömer Muzaffer Baktır daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ömer Muzaffer Baktır Ne iş yapar? Ömer Muzaffer Baktır  Nereli?  İşte Hamdi Akın`ın hayatına dair merak edilenler.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un acı günü! Kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, aldığı acı haberle sarsıldı. Ömer Bulut'un öğretmen olan ablası evinde kalp krizi geçirdi. Abla Selime Turan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TML İnşaat'ın acı günü! Ömer Vedat Hendekli vefat etti!

TML İnşaat Proje Müdürü, Ömer Vedat Hendekli hayatını kaybetti.

Yüksek Mimar Ömer Taylan Sağnak vefat etti!

Kuşadası eski Belediye Başkanı ve Yüksek Mimar Ömer Taylan Sağnak hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Metal Yapı Konut'un acı günü! Ömer Saçaklıoğlu hayatını kaybetti!

Metal Yapı Konut'un kurucusu ve Doğa Koleji’nin eski sahibi olan ve kurumun girdiği ekonomik krizi sonrasında çok tartışılan iş insanı Ömer Saçaklıoğlu yaşamını yitirdi.

Ömer Seyfettin’in sıra dışı hayatı ilk kez tiyatro sahnesinde!

Ödüllü yazar Kosta Kortidis'in usta kalemiyle sahne taşıdığı yeni tiyatro oyunu “Deli Şair Ömer Seyfettin”; büyük hikayecinin ölüm yıldönümü olan 5 Mart’ta İstanbul’da seyirci ile buluşuyor...

TOKİ Başkanı Ömer Bulut'tan birlik mesajı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yol yapım çalışması yürüten işçilere düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Cenaze törenine katılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 'Böyle acılar bazen insanları birbirilerine daha da yakınlaştırıyor' dedi.

Ömer Çelik'ten kentsel dönüşüm vurgusu!

Kartal'da bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

Arsasını satmaya gitti, hayatının şokunu yaşadı!

Hatay'da yaşayan 62 yaşındaki Ömer Gül, arsasını satmak için gittiği tapu müdürlüğünde hayatının şokunu yaşadı. Arsa yanlışlıkla 2009 yılında baba adları ve isimleri aynı bir kişinin üzerine kaydedilmiş...

Ömer Seyfettin hayatı Haberi

Ömer Seyfettin hayatı

Teatro Rudius, ölümünün 100. yılında Türk Dili'nin sembolü, büyük hikayeci Ömer Seyfettin’in askerlikle başlayıp, edebiyatla süren ve bir hastanede kadavra olarak sonlanan hayatını tiyatro sahnesine taşıyor. 

Ödüllü yazar Kosta Kortidis'in usta kalemiyle sahne taşıdığı yeni tiyatro oyunu “Deli Şair Ömer Seyfettin”; büyük hikayecinin ölüm yıldönümü olan 5 Mart’ta İstanbul’da seyirci ile buluşuyor.  Oyun aynı zamanda bir kitap kampanyasına da imza atıyor; yıl boyunca süren gösterimlerinde seyircilerin katkısıyla da Batman Ömer Seyfettin İlkokulu’na kitaplık kazandırmak için kitap toplama kampanyası düzenleniyor.

Psikolojik bir gerilime dayalı; derin, yoğun ve yalın bir çarpıcılıkta sahnelenen eserde, Ömer Seyfettin’in 4 Mart 1920’de şeker hastalığı nedeniyle ağır komaya girdiği gün konu ediniliyor. Oyunda Ömer Seyfettin’in ağır koma halindeyken, düşünceleri, duyguları, kendisinden uzakta olan kızına özlemi ve Kurtuluş Savaşı...