29 / 04 / 2024

ön ödemeli konutlar

ön ödemeli konutlar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ön ödemeli konut satışlarına el attı. Yeni bir yönetmelik hazırlayan Bakanlık, 'ön ödemeli konutlar 36 aya kadar teslim edilecek' şartı getirdi.

Konya Altın Mavi Konutları 36 aya varan vade fırsatıyla 2 gün sonra satışta! Yeni proje!

Konya'nın en gözde merkezlerinden biri olan Gazze Caddesi'nde yükselen Altın Mavi Konutları 36 aya varan vade fırsatıyla 2 gün sonra satışa çıkıyor. İşte ayrıntılar...

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm konutları Ocak'ta teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kağıthane'deki kentsel dönüşüm konutları Ocak'ta teslim edileceğini söyledi.

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Ön ödemeli konut satışlarında şok! En çok ceza kesilen alan oldu!

Ticaret Bakanlığı tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde geçtiğimiz sene 85 firma için yaklaşık 125 milyon TL idari para cezası uygulandı ve en çok cezanın ön ödemeli konut satışında ve abonelik sözleşmelerinde uygulandığı ifade edildi.

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Konut satışlarına yeni düzenleme! Ön ödemeli satışlarda teslimler gecikmeyecek!

Ön ödemeli şekilde satışı yapılan konutların sözleşmede belirtilen zamanda tüketicilere teslimi zorunlu tutulması amacıyla hazırlanan yeni yasa teklifi meclise sunuldu. Bu kapsamda tüketicilerin konut teslimlerinde mağdur olmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Teminat sağlamayan ön ödemeli konut satışlarına ceza geliyor!

Otuz adet ve üzeri konut ve inşaat projelerinde, bina tamamlama sigortası ya da teminat sağlamayan ön ödemeli konut satış sözleşmesiyle konut veya devre tatil satışı gerçekleştiren satıcılara da 1 milyon 557 bin 139 TL idari para cezası uygulanacak.

Melikgazi kentsel dönüşüm konutları sahiplerini buldu!

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Melikgazi Belediyesi, Kazım Karabekir Mahallesindeki kentsel dönüşüm konutlarının kura çekilişini gerçekleştirdi.

Ön ödemeli gayrimenkul satışlarındaki sorunlar incelenecek!

TBMM Dilekçe Komisyonu, ön ödemeli gayrimenkul satışlarda yaşanan sorunlar için kurulan alt komisyon raporunu onayladı.

ön ödemeli konutlar Haberi

ön ödemeli konutlar

Ön ödemeli konutlarda da devir veya teslim tarihine kadar vatandaş herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayabilecek. Yeni yönetmelikle birlikte, ön ödemeli konut satış sözleşmesi oluşturulmadan en az 1 gün önce 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde; açık, sade ve okunabilir şekilde satıcı bilgileri, konuta ilişkin bilgiler, konutun tüm vergileri gibi konular tüketiciye bildirilecek. Ön bilgilendirme formuyla yapılacak olan bilgilendirmede, konutun teslim tarihi, teminata ilişkin bilgiler, yapı ruhsatının alınış tarihi gibi bilgiler de yer alacak. Yeni düzenleme ile satıcı sözleşme yapılmadan konut almak isteyen vatandaştan hiçbir şekilde ödeme yapmasını isteyemeyecek. Tüketiciyi borç altına sokacak herhangi bir belge de imzalatamayacak olan satıcı, yapı ruhsatı almadan, müşteriyle ön ödemeli konut satış sözleşmesi de yapamayacak. Konut almak için sözleşme yapan vatandaş, parayı ise hak...