05 / 05 / 2024

Onaltı Dokuz gökdelen yıkım

Onaltı Dokuz gökdelen yıkım

Radikal Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre; 16:9 gökdelenlerine yıkım kararı çıktı. Peki, 'tazminat'ı kim ödeyecek? Avukat Gökdemir, "O binaların izni Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle çıktı. "301 meclis üyesi ödesin" diye dava açacağım" dedi...

2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi?

2017 yılında 200 metre ve üzerinde yüksekliğe sahip 144 gökdelen inşa edildi. Bu gökdelenlerin 15'i 300 metreden de yüksek. Peki 2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi ve Türkiye kaçıncı sırada?

Arabistan'ın Kabe planı korkuttu! Gökdelen sayısı artacak! 

Suudi Arabistan'ın Kabe için hazırladığı plan korkuttu. Kabe çevresindeki gökdelen sayısı artacak. 

Çin'de 156 metrelik gökdelen internet üzerinden satılacak!

Çin'de yer alan 156 metre yüksekliğindeki bir gökdelen internet sitesi Taobao'da açık artırma usulü ile satılacak.

Londra'nın silüetini değiştiren 8 gökdelen!

Dünyadaki gökdelen çılgınlığı gittikçe büyüyor. Tasarımları ve yükseklikleriyle Londra'nın çehresini değiştiren gökdelenler, görenleri büyülüyor. İşte Londra'nın silüetini değiştiren 8 gökdelen...

Gökdelen inşaatlarında rekor kırıldı!

Yüksek Bina ve Kentsel Yerleşim Konseyi (Council of Tall Buildings and Urban Habitat/CTBUH), bu yıl inşa edilen gökdelen sayısının artaracak rekor kırdığını açıkladı. 

İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir!

Gayrimenkul danışmanlığı hizmetleri veren Knight Frank'in yaptığı araştırmaya göre en pahalı gökdelenlerin olduğu şehirler sıralaması yapıldı. İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir...

AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları mecliste!

İstanbul'da AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sinpaş Avangarden sitesinde gökdelen itirazı!

Ümraniye’de bulunan Sinpaş Avangarden sitesinin çocuk parkı olarak kullanılan alanına 35 katlı gökdelen yapılacağı iddia ediliyor. Karara tepki gösteren site sakinleri evini satma kararı aldı.

Gökyüzünden dünyaya gökdelen sarkıtılacak!

Dünya’dan 50 bin kilometre yükseklikteki bir asteroitten yeryüzüne gökdelen sarkıtılması planlanıyor. Yüzeye temas etmeyecek binadan yerküreye paraşütle atlanacak.

New York'ta gökdelen tasarımları sıra dışı!

New York'ta gökdelen tasarımları sıra dışı tasarlanıyor. BD’de bir mimarlık şirketinin projesi gökdelenlerin ‘dikine inşa’ özelliğini değiştirdi.

Gökdelen Kuleleri'nin ortağı FETÖ soruşturmasında gözaltında!

Karadeniz'in 36 katlı en büyük ikiz kuleleri olarak bilinen Gökdelen Kuleleri'nin ortaklarından olan işadamı Servet Keskinsoy, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Şişli'deki gökdelen inşaatını durdurma kararı kaldırıldı!

Şişli’deki 4 gökdelen projesinin durdurma kararı Çevre Bakanlığı’nın devreye girmesiyle kaldırıldı. Kültür Bakanlığı’nın geçici durdurma kararı istediği projenin İstanbul’un silüetini ve altyapısını bozacağı ileri sürüldü.

Türkiye gökdelen sayısında Avrupa şampiyonu!

Türkiye, 150 metre üstü gökdelen sayısına göre dünyada 14, Avrupa’da 1. sırada yer alıyor. Dünya şehirleri sıralamasında ise İstanbul 24. sırada yer alıyor.

Onaltı Dokuz gökdelen yıkım Haberi

Onaltı Dokuz gökdelen yıkım
İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin Zeytinburnu’ndaki 16:9 isimli gökdelenlerin siluete etki eden katları hakkında verdiği yıkım kararı, İstanbul tarihi silueti için ‘bir ilk’ olma özelliğine sahip. Emsal kararın nasıl uygulanacağı, gökdelenlerin nasıl tıraşlanacağını araştırdık. Kararın tebliğ tarihinden itibaren İBB 30 gün içinde Danıştay’a ya yürütmeyi durdurma istemli temyiz başvurusu yapacak ya da yıkım işlemine başlayacak. Peki yıkım olursa ortaya çıkacak yüklü miktarda tazminatı kim ödeyecek? Davayı açan avukat Cihat Gökdemir, ‘‘Gökdelenlere İBB Meclisi’nde tüm partilerin üyeleri oybirliği ile izin verdi. Tazminat bedelini oy veren üye sayısına bölüp her üyeden tazminini isteyeceğim. Kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle dava açacağım. Oy veren tüm meclis üyelerinin listesi de elimde var’’ dedi. 
Radikal dün mahkemenin yıkım kararını yayımladı. Mahkeme silueti olumsuz etkilediği gerekçesiyle ‘‘Yapıya ilişkin yapı...