18 / 05 / 2024

onaltı dokuz için karar çıktı mı

onaltı dokuz için karar çıktı mı

Zeytinburnu’ndaki 16/9 gökdelenleri için verilen yıkım kararı yeni bir boyut kazandı. Tıraşlanacak katlarda daire sahibi olan bir şirketin açtığı davada, daire sahiplerine aldıkları taşınmazın bedeli ödenmeden yıkım yapılamayacağına karar verildi.

TMSF Hedefevim'e ait otomobiller için yeniden ihaleye çıkıyor! Aralarında Porsche ve Bentley de var!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv ve Ticaret AŞ'ye ait otomobiller için yeniden ihaleye çıkacağını açıkladı. Şirkete ait dokuz otomobilin arasında Bentley, Mercedes-Benz, Porsche, BMW ve Audi marka araçlar bulunuyor...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri uyardı! Oturmak için almıyorsanız uzak durun!

TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışları dokuz yılın ardından en düşük rakamları gördü. Açıklanan rakamları değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri '' Oturmak için almıyorsanız uzak durun'' diyerek uyardı.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ege Bölgesi için kritik uyarı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir  Ege Bölgesi'nde yer alan fay hatları için uyarıda bulundu. 

İstanbul depremi için kritik uyarı!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İstanbul depremine yönelik uyarılarda bulundu. Sözbilir İstanbul için tek çarenin yatay yapılaşma olduğunu belirtti. 

Dr. Hasan Sözbilir'den iki il için yıkıcı deprem uyarısı!

Kuzey Ege'de depremlerin devam ettiğine değinen Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir iki il için yıkıcı deprem uyarısı yaptı.

DEÜ Hastanesi sağlık çalışanları için kiralanan yurdu kabul etmedi mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde gece gündüz demeden koronavirüs salgını sebebiyle çalışan sağlık çalışanları için İzmir'de bir yurt kiralamıştı. Ancak üniversite rektörlüğünün belediyenin sağladığı bu hizmeti geri çevirdiği ileri sürüldü...

Notre Dame Katedrali için 388 milyon avro bağış toplandı!

Paris'te dün çıkan yangında büyük hasar gören dokuz asırlık dünya mirası Notre Dame Katedrali için 388 milyon avro bağış toplandı. Birçok resmi kurum ve şirket katedralin onarılması için bağışta bulundu.

Onaltı Dokuz siluet davasında mahkeme kararı: Ruhsatlar geçerli!

Mahkeme kararı ile Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi.

TAY Group Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel inşa edecek!

Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak yeniden sahalara döndü. Academia Apartments ile Onaltı Dokuz projelerini inşa eden işadamı Mesut Toprak şimdi Bodrum'da 1 milyar dolarlık otel inşa edecek.

Onaltıdokuz kulelerinin 25 katı yıkılacak!

Başbakan Erdoğan'ın bile yıkılması yönünde görüş belirttiği Zeytinburnu sahil yolundaki 'Onaltıdokuz' (16:9) kuleleri ile ilgili Danıştay dün son noktayı koydu.16:9 kulelerinden toplam 25 kat yıkılacak...

Onaltıdokuz kuleleri yıkılacak!

‘Onaltıdokuz’ kulelerinin İstanbul’un tarihi siluetini bozan kısmının yıkılması kararına yapılan itirazları Danıştay reddetti. Tıraşlama sürecinin 30 gün içinde başlatılması gerekirken, uzmanlar tamamen yıkılması gerektiğini söylüyor

Onaltı Dokuz'a açılan davaya itiraz!

Silüeti bozduğu için Başbakan Erdoğan'ın da tepkisini çeken, " Onaltı Dokuz " projesinin iptalini isteyen karara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nin de itiraz ettiği ortaya çıktı.

onaltı dokuz için karar çıktı mı Haberi

onaltı dokuz için karar çıktı mı

Zeytinburnu’ndaki 16/9 gökdelenleri için verilen yıkım kararı yeni bir boyut kazandı. Tıraşlanacak katlarda daire sahibi olan bir şirketin açtığı davada, daire sahiplerine aldıkları taşınmazın bedeli ödenmeden yıkım yapılamayacağına karar verildi.


Zeytinburnu’nda 16:9 gökdelenleri için verilen yıkım kararı yeni bir boyuta taşındı.


Cumhuriyet'ten Özlem Güvemli'nin haberine göre tıraşlanacak katlarda daire sahibi olan şirketin Zeytinburnu Belediyesi’ne açtığı dava sonucunda, idare mahkemesi satın aldığı sırada geçerli bir inşaat ruhsatı bulunan davacıya “bedeli ödenmeden” yıkım yapılmasını hukuka uygun bulmadı. Mahkeme idare kusurlu olduğu için tazminat ödemesi gerektiğini belirtti. Tarihi Yarımada’nın siluetine bıçak gibi saplanan ve daha inşaatı başlamadan tartışma konusu olan 16/9 gökdelenleri için verilen “tıraşlama” kararında yeni bir gelişme yaşandı. Gökdelenlerin tıraşlanması gereken B Blokun 10. katında daire sahibi olan bir şirket yıkım kararı...