05 / 07 / 2024

onaltı dokuz yıkılırsa ne olur

onaltı dokuz yıkılırsa ne olur

Zeytinburnu’ndaki 16/9 gökdelenleri için verilen yıkım kararı yeni bir boyut kazandı. Tıraşlanacak katlarda daire sahibi olan bir şirketin açtığı davada, daire sahiplerine aldıkları taşınmazın bedeli ödenmeden yıkım yapılamayacağına karar verildi.

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Bina artçı depremde yıkılırsa DASK ne olur?

Asıl depremde yıkılmayan binalar artçı depremde hasar görebiliyor hatta yıkılabiliyor. Peki, artçı depremde yıkılan binalarda nasıl yol izlenmeli? Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy, DASK hakkında bilinmesi gereken kritik noktaları açıkladı. 

Ankara'daki metruk yapılar yıkılıyor!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk yapılar yıkılıyor.

Yozgat'ta eski hükümet konağı yıkılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından eski hükümet konağı yıkılıyor. Belediye ekipleri, binanın etrafında genişletme çalışmalarına başladı.

Kızılcahamam'da riskli yapılar yıkılıyor!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar yıkılıyor.

Hatay Kırıkhan’da metruk binalar yıkılıyor!

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde metruk ve çökme tehlikesi olan harabe binalar Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından alınan kararla yıkılıyor.

Kartal'da boşaltılan 40 metruk bina yıkılıyor!

Kartal Belediyesi’nin; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlike yaratan metruk binalarla ilgili yaptığı tespit çalışmaları kapsamında 40 bina daha yıkılıyor...

Bursa’daki metruk binalar yıkılıyor!

Bursa'da kent estetiğini bozan ve sosyal riskler oluşturan metruk binalar tek tek yıkılıyor. 

Mardin'de metruk binalar yıkılıyor!

Mardin'de tehlike arz eden metruk binalar yapılan tespitin ardından, belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Mersin Silifke'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin’in Silifke ilçesinde, ilçe sınırları içerisinde bulunan, emniyet ve sağlık açısından risk taşıyan metruk binalar yıkılıyor.

Lefkoşa'da yeşil alanı ihlal eden yapılar yıkılıyor!

Kıbrıs'ın başkenti Mustafa Zeki Milali Sokak’ta bulunan yeşil alanın, birkaç hane tarafından işgal edilen yapılar Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından yıkılıyor.

Harran'da tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaklaşık 250 yıllık konik kubbeli evlerin olduğu alanda, tarihi dokuya zarar veren yapılar tek tek yıkılıyor.

Kartal'da riskli 8 binadan 5'incisi de yıkılıyor!

Kartal'da riskli olduğu belirlenen binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Kartal'da riskli 8 binadan 5'incisi de yıkılıyor..

onaltı dokuz yıkılırsa ne olur Haberi

onaltı dokuz yıkılırsa ne olur

Zeytinburnu’ndaki 16/9 gökdelenleri için verilen yıkım kararı yeni bir boyut kazandı. Tıraşlanacak katlarda daire sahibi olan bir şirketin açtığı davada, daire sahiplerine aldıkları taşınmazın bedeli ödenmeden yıkım yapılamayacağına karar verildi.


Zeytinburnu’nda 16:9 gökdelenleri için verilen yıkım kararı yeni bir boyuta taşındı.


Cumhuriyet'ten Özlem Güvemli'nin haberine göre tıraşlanacak katlarda daire sahibi olan şirketin Zeytinburnu Belediyesi’ne açtığı dava sonucunda, idare mahkemesi satın aldığı sırada geçerli bir inşaat ruhsatı bulunan davacıya “bedeli ödenmeden” yıkım yapılmasını hukuka uygun bulmadı. Mahkeme idare kusurlu olduğu için tazminat ödemesi gerektiğini belirtti. Tarihi Yarımada’nın siluetine bıçak gibi saplanan ve daha inşaatı başlamadan tartışma konusu olan 16/9 gökdelenleri için verilen “tıraşlama” kararında yeni bir gelişme yaşandı. Gökdelenlerin tıraşlanması gereken B Blokun 10. katında daire sahibi olan bir şirket yıkım kararı...