19 / 07 / 2024

ora avm zarar etti

ora avm zarar etti

Bayrampaşa'da 29 Ekim 2011 tarihinde açılan Ora, 1 yılını doldurmadan zarar ettiği için kepenklerini kapatmak zorunda olduğu bildirildi

Halkbank'tan Sapphire AVM açıklaması! Sapphire AVM'nin satışından zarar edilmedi!

Halkbank, Sapphire AVM'nin zararına satıldığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından son dakika açıklamasında bulundu. İşte Halkbank'tan o iddialara verilen yanıt...

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

İş yeri ve AVM açılışlarına 'eczane modeli' talebi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Eczane açılışlarındaki kanun gibi düzenlemeyle zincir market ve AVM'lerin de yan yana açılarak birbirlerine zarar vermesi önlenmeli." diye konuştu...

Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme'nin iflas kararı kaldırıldı!

Ziraat Bankası'ndan 2010 yılında alınan 285 milyon euroluk kredi ile uzun süre gündemde olan İstanbul Bayrampaşa’daki Ora AVM’yi inşa eden şirket için verilen iflas kararı bozuldu.

Bazı AVM'ler tazminatta direniyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerdeki zarar eden mağazalarını kapatmak isteyen markaların geçmiş yıllardaki kontratlarındaki fesih maddeleri nedeniyle yüksek tazminatlara maruz kaldığını söyledi.

Ora AVM için flaş iddia!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada 2010'da Ora AVM’ye aktarılan 270 milyon Euro’luk batık kredi için “Siyaset falan, birtakım şeyleri sokmuşlar” diyerek, kredinin verilmesinde dönemin siyasetçilerinin etkili olduğunu iddia etti.

AVM’leri bayramda kapatma zararı 4.5 milyar lira!

Bayramların ilk günü AVM’lerin kapatılma kararı için AYD Başkanı Hulusi Belgü, “Bayram yeri kapatılıyor. Zarar 4.5 milyar TL’yi bulur” dedi.

Ora AVM satışa çıkarılacak mı?

İstanbul Bayrampaşa’da 400 milyon dolarlık yatırımla yükselen Ora AVM, sadece bir yıl sonra iflas ile kapandı. Peki, Ora AVM satışa çıkarılacak mı?

Ora AVM'ye Ziraat Bankası'nın verdiği kredi mecliste!

CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, iflas kararı verilen Ora AVM'ye Ziraat Bankası'nın yapmış olduğu kredi desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu..

ORA AVM için iflas kararı çıktı!

Bayrampaşa'da yer alan Ora AVM iflas etti. 250 mağaza ve otelin bulunduğu AVM’nin toplam borcu 1 milyar 590 milyon lira.

Çerkezköy Kipa AVM satıldı!

Kipa'ya ait olan Tekirdağ Çerkezköy'deki AVM zararına satıldı. KDV hariç 52 milyon liralık değerlemesi bulunan 34 bin 664 metrekarelik AVM, şirketin bilançosunda 7,72 milyon lira zarar ile satıldı.

AVM'lerden cadde mağazacılığına geçilmeli!

Dip dibe açılan AVM'lerin esnafa ve kendilerine zarar verdiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zaman kaybedilmeden cadde mağazacılığına geçilmesi gerektiğini ifade etti. 

AVM'lerin imdadına iş dünyası yetişiyor!

Dev bütçelerle kurulan ve Türkiye’de sayısı 400’ü bulan Alışveriş Merkezleri’nin önemli bir kısmında doluluk oranları yüzde 50 ile 60 bandını geçemiyor. Zarar etmelerine rağmen sayıları hızla artan AVM’lerin imdadına ise yüksek kiralar nedeniyle ofisleri boşaltan iş dünyası yetişiyor.

ora avm zarar etti Haberi

ora avm zarar etti


Ora AVM'de Darty, Vodafone, Beko gibi birçok markanın mağazalarını kapatırken buna sebep olan en büyük etkenin hava durumuna uygun olmayan mimari yapı ile yanlış zamanda açılması olduğu vurgulandı. 400 milyon dolarlık projenin yıllık 60 milyon dolar ciro etmesi hedefleniyordu.


Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş.’nin yatırımı olan ve Atelier d’Art Urbain Architects’ın konsept mimarlığını yaptığı Ora’nın yöneticileri suskun kalmayı tercih ederken kışın soğuktan, yazın sıcaktan müşteri gelmediği için sıkıntı yaşayan diğer markaların da mağazalarını kapatacakları ifade ediliyor. Ora’da farklı kategorilerden 235 mağaza yer alıyor.


Sektör temsilcileri, Ora’nın ciddi sıkıntı yaşadığını belirtirken şöyle bir yorumda bulundu:


Mağazaların çoğu kapandı. Tüm dekorasyonunun bitirip açmayanlar var. Proje tam kışa girerken ve doluluk sağlanamadan açıldı. Kuzeye baktığı ve üstü açık olduğu için rüzgarı doğrudan alıyor....