02 / 05 / 2024

ordu bina yenileme

ordu bina yenileme

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Esenler'deki riskli 40 bina birer birer yıkılıyor!

Toplam 98 bin riskli binadan 56 bininin yenilendiği Esenler'de bina yenileme çalışmaları sürüyor. Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir binanın daha yıkımı yapılacak.

Ordu Altınordu'da heyelanda 3 bina yıkıldı, 9 binada ise risk tespit edildi!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi, son 10 yıldır meydana gelen heyelanlar sebebiyle kayıyor. 3 binanın yıkıldığı, 30 dönüm fındık bahçesinin hasar aldığı, 9 binada ise risk tespit edilen mahallede cami de yıkılmak üzere...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ordu'da kentin silüetini bozan bina hala yıkılmadı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da kentin siluetini bozan binanın yıkılmadığını öğrenince, "Bana günübirlik Ordu yaptıracaksınız" dedi...

Ordu'da heyelan nedeniyle boşaltılan konutlarda oturum kararı verildi!

Ordu'da meydana gelen heyelanda 12 bina güvenlik açısından tahliye edilmişti. Tahliye edilen binalarda kamete devam edilmesi yönünde karar verildi...

Ordu'daki fırtına binanın çatısını uçurdu!

Ordu’da fırtına nedeniyle 4 katlı binanın çatısı uçtu. Tedbir amacıyla bina sakinleri evlerinden çıkartıldı.

Ordu'da 12 binanın tahliye edildiği heyelan bölgesinde inceleme başlatıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi.İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik ekipleri olay yerinde inceleme başlattı...

Ordu'da heyelan nedeniyle 12 bina boşaltıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi. Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, son haftalarda ciddi yağış aldığını ve kar sularının erimeye başlamasıyla bazı mahallelerde heyelan ile göçüklerin olduğunu belirtti...

Ordu Aybastı'da askıda kalan evler görenleri korkutuyor!

Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 15 Mayıs'ta meydana gelen heyelanda 61 binadaki 80 konut tahliye edilirken, 22 bina ile 1 cami yıkıldı. 2 bina dışındaki yapıların büyük kısmının heyelandan etkilendiği mahalleye girişler de yasaklandı.

ordu bina yenileme Haberi

ordu bina yenileme

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu'da başlatılan cephe ve zemin iyileştirme projesi şehrin turistik bölgelerine yayılıyor. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, önemli turizm mekânlarından biri olan Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binaların yenileceğini ve cazibesinin artacağını söyledi.

25 BİNADA CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Yenilikçi yatırımlarıyla ilçeyi modern görünüme kavuşturacak çalışmaları belediye Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapacak. 

Ordu Belediyesi'nde yer alan habere göre, pojenin hazırlandığını söyleyen Yılmaz, “Sit alanı niteliğinde olan alanda proje kapsamında, 3’ü tescilli kültür varlığı ve sivil mimari yapı özelliğine sahip 25 bina modern görünüme kavuşacak. Yapılacak çalışma ile özellikle yaz aylarında vatandaşların uğrak noktası olan Bolaman Kalesi ve çevresinin cazibesi artacak” diye konuştu.

Başkan Yılmaz son olarak şu şekilde konuştu: “Proje kapsamında, bölgenin mimari yapısına uygun zemin...