28 / 04 / 2024

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 



Mega kent İstanbul'un Başakşehir ilçesinde depreme güvenli konut sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilçe genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 şeklinde olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 2 sene içerisinde bu oranı yüzde 5’e indirmeyi hedeflediklerini söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar... 

İstanbul'un yükselen ilçelerinden Başakşehir’de, kentsel yenileme çalışmaları aralıksız sürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, deprem ve doğal afet riskine karşı ilçede başlatılan kentsel yenileme çalışmaları sayesinden riskli bina stoku oranı her geçen gün azaltılıyor. Başakşehir genelindeki kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme projeleri, riskli bina stoku oranının yüzde 13’e inmesini sağladı.

Başakşehir de riskli bina oranı yüzde 13 e indi!

“Birlikte başaracağız”

Yaptığı açıklamada hayata geçirdikleri kentsel yenileme projeleri ile riskli bina oranını hızla düşürdüklerini dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stokunu kentsel yenileme çalışmalarıyla yüzde 13’e indirdiklerini söyledi. Yasin Kartoğlu, "2 sene içerisinde bu oranı yüzde 8’e düşürmeyi hedefliyoruz. Birlikte başaracağız.” şeklinde konuştu.


Geri Dön