28 / 04 / 2024

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.



Başahşehir Belediyesi Ziya Gökalp, Güvercintepe ve Şahintepe mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalaroma devam ediyor. Ziya Gökalp Mahallesi'nde 9 farklı parselde toplam 95 bin 603 metrekare alan üzerinde yenileme çalışmalarına devam eden belediye, 39 bin 567 metrekare alan için hak sahipleriyle anlaşmaları tamamladı.

Yuvam Başakşehir Evleri projesiyle 426 konut için inşaat çalışmalarının sürdüğü mahallede, yaklaşık 550 konuttan oluşan ikinci ve üçüncü etaplar için yakın zamanda inşaata başlanması hedefleniyor. Güvercintepe Mahallesi'nde ilk etap kapsamında 39 bin metrekare alanda başlatılan çalışmanın yüzde 70'ini tamamlayan belediye, projede yer alan konutları 2024'ün başında teslim edecek.

Mahallede ikinci etap çalışmalarında 17 bin 690 metrekare alan için hak sahiplerinin yüzde 56'sıyla anlaşmaya varıldı. Üçüncü etap için fizibilite çalışmaları da sürüyor.

YERİNDE DÖNÜŞÜM MODELİ UYGULANIYOR!

Şahintepe Mahallesi'nde de ada bazlı dönüşüm yoluna giden belediye, 4 adada inşaat çalışmalarına başlarken, mimari çalışmaların sürdüğü 5 adada ise kısa sürede inşaat faaliyetine geçilecek. 2023 sonuna kadar yaklaşık 1200 konutluk projenin inşaatına başlamayı planlayan belediye, ilçede yerinde dönüşüm modelini uyguluyor.

 Başakşehir deki riskli binaların oranı yüzde 50 den 13 e düştü!
TÜRKİYE'NİN DEPREM İZOLATÖRLÜ İLK KONT PROJESİ

Türkiye'nin deprem izolatörlü ilk konut projesi Mavera Comfort ve 930 konutluk Yuvam Bahçeşehir Evleri'ni de tamamlayan belediye, ayrıca 445 konutluk Kayapark Sakura Evleri, 92 konutluk Şahintepe Burgaz Çarşı Evleri 1, 106 konutluk Burgaz Çarşı Evleri 2 ve 426 konutluk Yuvam Başakşehir Evleri'nde inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

DEPREM GERÇEĞİ UNUTULMAMALI!

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Türkiye'nin fay hatları üzerinde bulunduğunu, bu nedenle deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

RSİKLİ YAPI ORANI YÜZDE 50'DEN 13'E DÜŞTÜ!

Başakşehir'in 2009'da ilçe statüsüne kavuştuğunu anımsatan Kartoğlu, "2009'da riskli bina oranları yüzde 50 seviyelerinde. Depremden sonra yapılan güncellemelerle birlikte buradaki oranlar yüzde 13'e düştü. Başakşehir örnek ve model olarak bunu başardı.

Yüzde 50'lik oran yüzde 13'e düştü. 2 yıl içerisinde hedefimiz 13'ü, 8'e indirmek. Sonraki 5 yıl içinde de sıfıra indirmek için mücadele etmek. Yüzde 50 olan riskli bina oranını yüzde 13'e düşürebildiysek, bunu da yapabiliriz." diye konuştu.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 'Kentsel dönüşüm afet odaklı yapılsın' çağrısı! 

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Geri Dön