08 / 05 / 2024

Ordu Boztepe çarpık yapılaşma

Ordu Boztepe çarpık yapılaşma

Avrupa ve Türkiye'nin "tamamı deniz üzerinde yapılan ilk ve tek havalimanı" olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı projesinin ardından, bölgede ulaşım ve turizme yönelik diğer projelerin tamamlanması çalışmaları da sürüyor.

Ordu Boztepe'de çarpık yapılaşmanın önüne geçilmeli!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Talat Köksal, en önemli mesire ve turizm alanı, teleferik ile her yıl on binlerce insanın ziyaret ettiği 500 metre yüksekliğindeki Boztepe'nin çarpık yapılaşmaya karşı korunması gerektiğini belirtti.

Ordu Büyükşehir 18 gayrimenkul satacak! Kaçırmayın!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 18 gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 22 Kasım'da yapılacak.

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

Ordu Büyükşehir'den büyük fırsat! Arsa, arazi ve apartman satacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu ve Ünye'de yer alan arsa, arazi ve apartmanı satışa çıkardı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Perşembe'de 2 adet gayrimenkul satıyor! 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Perşembe'de yer alan 2 adet gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Arsa almak isteyenlere Ordu Büyükşehir'den büyük fırsat! Resmen açıklandı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Ünye Kaledere Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Ordu Büyükşehir'den satılık gayrimenkul fırsatı! Yatırımcılar dikkat! 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti Belediyeye ait 2 gayrimenkulü satışa sunuyor. İşte o gayrimenkullerin fiyatı...

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Ordu Büyükşehir'den 38.5 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ili, Altınordu ilçesinde yer alan 3 gayrimenkulü 38 milyon 500 bin TL muhammen bedelle satıyor...

Ordu Büyükşehir'in satışa çıkardığı taşınmazlar TBMM'de!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesinin satışa çıkardığı taşınmazları meclis gündemine taşıdı. 

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Ordu Altınordu kıyılarındaki gökdelenler yıkıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2018'de Altınordu kıyılarında inşa edilen gökdelenlerin yıkıldığını açıkladı. 

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu Büyükşehir'den satılık 21 gayrimenkul!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu İlçesi Bucak Mahallesi 297 ada 73 ve 74 nolu parsellerde bulunan bağımsız bölüm numarası verilen konutları satışa çıkardı. İhale 2 Aralık 2020 günü saat 14:00'da düzenlenecek. 

Ordu Boztepe çarpık yapılaşma Haberi

Ordu Boztepe çarpık yapılaşma

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından bölgede yapımı süren Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin de "asrın projesi" olarak adlandırıldığını belirterek, "Bu rüyanın geçmişi Osmanlı dönemine dayanıyor. Sultan Abdülhamit döneminde 600 kilometrelik yol, 1880 yılında Fransızlara çizdirilmiş. O günkü koşullarda buna 'Dereyolu' denilmiş. Bu yol kuzeyi güneye bağlayan önemli bir karayolu." dedi.


Yolun birinci etabının ulaşıma açıldığını, geriye kalan etaplarının ise 2017 yılına kadar tamamlanacağını kaydeden Balkanlıoğlu, "Ordu-Mesudiye arasındaki 90 kilometrelik yol, 3 ayrı şekilde müteahhide verilmiş durumda. Ordu Mesudiye-Sivas Koyulhisar arasındaki 100 kilometrelik yolun 55 kilometresi tamamlandı, geriye kalan bölümler de 2017 yılı sonuna kadar bitirilmiş olacak." diye konuştu.


Ordu-Mesudiye arasındaki karayolunda 25 tünelin yer aldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu tünellerin büyük çoğunluğu tamamlanmış durumda. 2017 yılında artık...