18 / 05 / 2024

Ordu çivisiz mescit açılış

Ordu çivisiz mescit açılış

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin İkizce ilçesinde kara çamdan ve ahşap oyma işçiliği ile inşa ettiği "çivisiz mescit" törenle ibadete açıldı.

Ulugöl tabiat parkına mescit yapılacak!

Ordu Orman Müdürlüğü tarafından ildeki turizm cenneti Ulugöl’e mescit ve şadırvan yapılması için ihale düzenlendi. İkizce’deki Laleli Camii model örnek alındı.

Ordu'nun tarihi eserlerinin maketi yapıldı!

Ordu'da geleneksel el sanatları ustası Ataş, atölyesinde Yason Kilisesi, Hazinedaroğlu Konağı, Çivisiz Cami gibi tarihi eserlerin maketlerini hazırladı.

Ordu'daki çivisiz mescit açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin İkizce ilçesinde kara çamdan ve ahşap oyma işçiliği ile inşa ettiği "çivisiz mescit" törenle ibadete açıldı.

Ordu'da çivisiz mescit ibadete açıldı!

Ordu’ya yaz döneminde gelen yerli ve yabancı turistlerin Boztepe’de veya teleferik alt istasyonu civarında ibadet ihtiyacına cevap vermek amacıyla mescit inşa edildi. İşte mescidin özellikleri...

Ordu'da çivisiz mescit yapıldı!

Ordu’da şehir merkezinde bulunan 5 km uzunluğundaki sahil şeridinin başı ve sonunda iki cami arasında ibadet ihtiyacına cevap vermek amacıyla çivisiz mescit inşa edildi.

Ordu’da çivisiz mescit inşa edildi!

Ordu’da şehir merkezinde bulunan 5 km uzunluğundaki sahil şeridinin başı ve sonunda iki cami arasında ibadet ihtiyacına cevap vermek amacıyla çivisiz mescit inşa edildi.

Ünye Çivisiz Mescid bitmeden beğeni topladı!

Mimarisi İkizce Laleli Cami’den örnek alınan çivisiz mescit, eski tarihi evler gibi çivi kullanılmadan inşaa ediliyor. Bu mescidin özellikle Ramazan ayında gelen vatandaşlara en iyi hizmeti vermesi hedefleniyor...

Ordu Fatsa TOKİ Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi yarın!

Ordu İli Fatsa İlçesi 300 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile 30 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30'da ihaleye sunulacak...

TOKİ Ordu Fatsa Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi! 30 Ekim!

Ordu İli Fatsa İlçesi 300 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile 30 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30'da ihale edilecek.

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki kaçak yapılar yıkılacak!

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde Kurban Bayramı tatilinde mera üzerine yapıldığı tespit edilen yapılar Kaymakamlıkça kısa süre içerisinde yıkılacak. Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, kesinlikle kaçak yapılara göz yummayacaklarını belirtti..

Ordu'da 2 adet satılık fabrika: 5 milyon 905 bin TL!

Ordu İli Merkez ilçesinde yer alan 2 adet fabrikanın toplam bedeli 5 milyon 905 bin lira olarak belirlendi. Fabrikalar açık artırma usulüyle 29 Kasım 2013 tarihinde satışa çıkacak...

TOKİ Ordu Mesudiye'de 204 adet konut yapım işi ihalesi! 21 Ekim!

Ordu İli Mesudiye İlçesi 204 Konut, 1’er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

TOKİ Ordu Çınar Mahallesi 206 adet konut yapım işi ihalesi bugün!

Ordu İli Perşembe İlçesi Çınar Mahallesi 206 Adet Konut, Kacalı Mahallesi 177 Adet Konut ,1’er Adet Camii ve Büfe İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi açık ihale usulü ile bugün gerçekleşecek...

Ordu çivisiz mescit açılış Haberi

Ordu çivisiz mescit açılış

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kara çamdan ve ahşap oyma işçiliği ile inşa edilen "çivisiz mescit" düzenlenen törenle ibadete açıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, halkın talebi üzerine mescidin inşa edildiğini söyledi.


İkizce ilçesinde yer alan ve tarihi bin 600'lü yıllara dayanan çivisiz caminin orijinaline sadık kalmak kaydıyla birebir aynısının Karadeniz sahiline inşa edildiğini anlatan Yılmaz, "İl dışından gelen turistlerin Boztepe'de veya teleferik alt istasyonu civarında ibadet edecekleri bir yer talebi olmuştu. Biz de bunun üzerine çivisiz camiyi sahilde yürüyüş yapan vatandaşlarımızın da istifade edebileceği bu alana yapmaya karar verdik. Bu sayede büyük bir ihtiyacı da karşılamış olduk" dedi.


Yılmaz, mescidin 235 bin liraya mal olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Gelin şu cami yapımındaki israfın önüne geçelim. Bize gelen öyle...