06 / 05 / 2024

Ordu Dayınlı Köprüsü restorasyon

Ordu Dayınlı Köprüsü restorasyon

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi Dayınlı ve Başkotana Köprüleri’ni restore etmek üzere çalışma başlattı.

Ordu Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme restore edilecek!

Kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yeni projeleri hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı Kestane Mahallesi’nde bulunan tarihi Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme’nin restorasyonu için çalışma başlattı.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

Osmangazi Köprüsü dünya basınında!

Ünlü İngiliz ekonomi dergisi The Economist, Osmangazi Köprüsü ve diğer yap işlet devret projeleri için devletin yaklaşık 150 milyar dolarlık gelir garantisi sağladığını, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla birlikte faturanın da kabardığını yazdı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajına başlandı.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi! 

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde inşa edilen, ay sonunda tek yönlü olarak hizmete alınacak Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi.Köprüde kalan 30 metrenin de inşa edilmesiyle yıl sonunda çift yönlü olarak ulaşıma açılacak.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Ordu'da Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edildi!

Ordu'da Ağustos ayında temeli atılan Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edilerek ulaşıma açıldı. 8 Ağustos'ta aşırı yağışlar sonucu yıkılan köprüde çalışmalar tamamlandı.

Ordu Cevizdere Köprüsü'nde sona gelindi!

Ordu'da geçen Ağustos ayında meydana gelen selde yıkılan Cevizdere Köprüsü'nde yaklaşık üç ay devam eden çalışmalarda sona gelindi.

Ordu Cevizdere Köprüsü 3-4 ay içinde yeniden yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ünye'de yıkılan Cevizdere Köprüsü'yle ilgili "Hedefimiz bu köprüyü 3-4 ay içinde bitirmek." dedi...

Ordu Mostar Köprüsü'nde son durum!

Ordu’da Altınordu Belediyesi tarafından inşa edilen Mostar Köprüsü’nün çevre düzenlemeleri devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü’nden bugün geçmenin bedeli 70 TL!

Dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli atıldı. Günlük 40 bin araç garantisi olan köprüden bugün geçmenin bedeli ise 70 TL. Açıldığı zaman ise bedel, kura bağlı olarak düşebilir yada yükselebilir.

Ordu Dayınlı Köprüsü restorasyon Haberi

Ordu Dayınlı Köprüsü restorasyon


Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi Dayınlı ve Başkotana Köprüleri’ni restore etmek üzere çalışma başlattı. Başkan Enver Yılmaz, bir dönem yaya ulaşımının önemli güzergâhları üzerinde bulunan ve yoğun bir şekilde kullanılan Dayınlı ve Başkotana Köprüleri’ni aslına uygun olarak restore edeceklerini söyledi.

RESTORASYON PROJELERİ ONAYLANDI

Tarihi yapıların korunarak geleceğe aktarılması konusunda birçok projeyi hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı ilçesinde taştan yapılan Dayınlı Köprüsü ile Kabadüz ilçesinde Melet Irmağı üzerinde ahşaptan inşa edilen Başkotana Köprüsü’nün restorasyonuyla ilgili proje hazırladı.

İlk etapta Karayolları Genel Müdürlüğüne gönderilerek uygulama izni alınan projeler, ardından Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderildi. Kurul tarafından yapılan incelemelerden sonra her iki projenin de uygulanması için onay verildi.

TARİHİ YAPILARIN ONARILMASI ZAMAN ALIYOR

Tarihi yapıların onarımıyla ilgili uzun bir sürecin olduğunu söyleyen Başkan Enver...