15 / 05 / 2024

Ordu deniz dolgu

Ordu deniz dolgu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet yolu yapımı için başlatılan deniz dolgu çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Rize'de dolgu alanında dönüşüm başladı: Binalar birbirine yaslanarak ayakta duruyor!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesine start verildi. Rize Valisi Kemal Çeber, "Dolgu alanında 50-60 yıl öncenin tekniğiyle yapılan binalar adeta birbirine yaslanarak ayakta duruyor" dedi.

Ordu'daki üst ölçekli yapılar yıkılıyor!

Ordu Altınordu'da, deniz kenarında yer alan üst ölçekli yapıların yıkımı sürüyor.

Ünye Limanı iç alanına dolgu yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye Limanı iç alanına dolgu yapılacak. İhalesi 10 Mart'ta gerçekleştirilecek...

Ordu sahiline Deniz Yıldızı projesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi kent meydanı, tören alanı, Atatürk meydanı ve Atatürk yolu, açık ve kapalı etkinlik alanları, Ordu maketi sergisi, satış büfeleri, restoran, kafeler ve yamaç paraşütü iniş alanının bulunduğu bir tesis inşa edecek.

Arapların Ordu'da fındık bahçesi alımı 100 dönüme ulaştı!

Araplar, Karadeniz’de yatırım amaçlı deniz manzaralı evlere ek olarak fındık bahçesi ve arsa da satın alıyorlar. İnşaat sektörünün hareketlendiği Ordu'da, Araplar şu ana kadar yaklaşık 100 dönüm fındık bahçesi yatırımı yaptı...

Rize'de dolgu alanına yapılan binalar incelendi!

Rize'de, 1960'lı yılların ortalarında, dönemin belediye başkanı Ekrem Orhon tarafından deniz dolgusu başlatıldı. Büyük taşlarla doldurulan, arasına kum veya balçık gibi malzemelerle karışım yapılan 350 bin metrekarelik alan, deniz dolgu alanı olarak kazanıldı.

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

Ordu Ayışığı projesinde dolgu çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ayışığı projesinde dolgu çalışmalarına başlıyor.

Rize'de deniz üzerine dolgu yapılarak hastane yapılacak!

Rize'de İslampaşa mahallesi sahilinde 200 dönümlük bir dolgu alanı üzerine deniz doldurularak şehir hastanesi yapılacağı açıklandı. 

Ordu-Giresun Havalimanının prestiji artıyor!

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve denize dolgu yöntemiyle inşa edilerek Avrupa’da 1. dünyada 3. olan Ordu-Giresun Havalimanı ise açıldığı tarihten bu yana 1.5 yıl içerisinde 1 milyon yolcuyu aştı.

Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan, dünyanın üçüncü ve Türkiye'nin ilk denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanıyla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Ordu Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu havalimanı dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise ilk denize dolgu havalimanı. Tamamı Türk mühendislerin eseri olan havalimanımızla ne kadar gurur duysak az." dedi.

Ordu deniz dolgu Haberi

Ordu deniz dolgu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet yolu yapımı için başlatılan deniz dolgu çalışmalarına ilişkin, "Biz Ordu'nun artık kabuğunu kırmasını istiyoruz, ancak belli bir grup her projemizi mahkemeye taşıyarak, ideolojik bir eylem sürdürüyor." ifadesini kullandı.


Yılmaz, sosyal medya hesabından, Altınordu sahil bandında kumsal olmayan alanda yürütülen genişletme çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.


Açıklamasında projenin fotoğraflarına da yer veren Enver Yılmaz, "Bilindiği üzere bir süre önce Altınordu sahil bandındaki kumsal olmayan alanda genişletme çalışması başlattık. Burası artık şehrin artan nüfus yoğunluğuna cevap vermiyor. Yaz aylarında bisikletliler ve yayalar sahile sığmıyor." değerlendirmesinde bulundu.


Yılmaz, kesinlikle kumsal alana dokunmadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Karadeniz Sahil Yolu yapılırken görünen şekliyle doldurulan alanı, aslına uygun tahkimat yapıyoruz. Yani karayı denizden muhafaza ediyoruz. Aynı zamanda...