27 / 04 / 2024

Ordu'daki üst ölçekli yapılar yıkılıyor!

Ordu'daki üst ölçekli yapılar yıkılıyor!

Ordu Altınordu'da, deniz kenarında yer alan üst ölçekli yapıların yıkımı sürüyor.



Ordu Altınordu'da deniz kenarında bulunan üst ölçekli yapıların yıkımı devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kirazlimanı Mahallesi'nde, 17'şer kat ve 3 blok olarak planlanan inşaat halindeki binaların 11 Şubat'ta başlatılan yıkım çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar dahilinde vinç yardımıyla inşaat halindeki binaların üzerine 6 iş makinesi çıkarıldı. Polis ve zabıta ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı çalışmada, bloklardaki 5 kat yıkıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, binaların Kıyı Kanunu'na aykırı durumunun söz konusu olduğunu dile getirerek, "Halkımızın sahillerden faydalanma hakkı ortadan kaldırılıyordu. Biz bu çalışma ile bunu önlemiş olduk." şeklinde konuştu.

Güler, binaların yıkımını gerçekleştirerek diğer illere örnek olduklarını da söyledi.

Ordu'da 11 Şubat tarihinde, inşaat halindeki binaların Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle Ordu İdare Mahkemesinin verdiği yıkım kararı üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye geldi. 3, 10 ve 12'nci katları tamamlanan üç yapının da yıkımına başlandı.
 

Ordu Belde Evleri’nin yıkımı sürüyor!


Geri Dön