03 / 05 / 2024

Ordu-Giresun havaalanı inşaat

Ordu-Giresun havaalanı inşaat

Japonya modelli Ordu-Giresun Havalimanı'nda pist çalışmaları başladı. Havaalanı, pistin, deniz dolgusuna inşa edilmesi özelliğiyle Avrupa'da bir ilk olacak. Ordu-Giresun Havalimanı'nın Aralık ayında hizmete açılması planlanıyor...

Ordu Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan  Kurtulmuş, Ordu Şehir Hastanesi inşaatını inceledi. Kurtulmuş, 2023 olmadan hastanenin açılması için çalışmaların yapıldığını dile getirdi. 

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatında incelemelerde bulundu...

Ordu Şehir Hastanesi'nin inşaatı iki yıl içerisinde bitecek!

Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu'ya kazandırılan 900 yatak kapasiteli hastanenin inşaatı devam ediyor. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, hastane inşaatında incelemelerde bulundu.

Ordu'da inşaat kazası: 1 ölü! 

Ordu'nun Altınordu ilçesinde inşaat halindeki bir binadan düşen Emre Sançar isimli işçi yaşamını yitirdi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Giresun'daki gölet ve barajların inşaat kalitesi TBMM gündeminde!

Giresun'da bulunan bazı gölet ve barajların inşaat kalitesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu Korgan Sanayi Sitesi'nin inşaatı tamamlandı! 

Ordu Korgan'daki projeler hakkında bilgi veren Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, inşaatı devam eden Korgan Sanayi Sitesi'nde çalışmaların tamamlandığını dile getirdi. 

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği binasının inşaatı 3 yıldır tamamlanamadı!

Giresun Bulancak'ta, yaklaşık 3 yıl önce inşaatı başlayan Diş Hekimliği Fakültesi binası çöplüğe döndü. Yarım kalan 5 katlı binanın maliyeti belli değilken, İYİ Parti Bulancak Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Bayrak, konuya tepki gösterdi.

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

Ordu İlküvez Barajı'nın inşaatı tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) yaptığı açıklamada, Ordu'daki İlküvez Barajı inşaatının tamamlandığı belirtti.

Giresun TOKİ konut inşaatı başladı!

TOKİ; Giresun Dereli'de sel felaketinden büyük zarar gören vatandaşlar için konut inşaat çalışmalarına başladı.

Yeni Ercan Havaalanı'nın inşaatına 'koronavirüs' engeli!

Dört yıl önce yapımına başlanan Yeni Ercan Havaalanı inşaatını bu kez de salgın durdurdu. Şantiyede, 5 pozitif vaka incelenince çalışmalar durduruldu.

Ordu'da Büyükkaya tepesindeki otel inşaatına çevrecilerden tepki!

Ordu'nun Gülyalı Kestane köyünde eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile eski Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen tarafından verilen izinle köydeki Büyükkaya tepesinde yapılan otelin inşaatı devam ediyor...

Ordu-Giresun havaalanı inşaat Haberi

Ordu-Giresun havaalanı inşaat

Deniz dolgusu ile Avrupa’da tek, dünyada Japonya’dan sonra ikinci havaalanı olacak Ordu-Giresun Havalimanı, Aralık ayında uçak iniş kalkışları için hazır hale gelecek.


Daha önce yatırım programına alınan ancak yeterli kaynağın bulunamayışı gerekçesiyle programdan çıkarılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın temeli 15 Temmuz 2011'de atılmıştı. Yapım ihalesini 144 milyon TL ile kazanan İçtaş-Cengiz ortaklığı, havaalanını bu yılın aralık ayında tamamlayacak.


İnşa edilecek Ordu-Giresun Havaalanı'nın özellikleriyle ilgili de bilgi veren yetkililer, Anadolu Jet’in Ordu-Giresun Havaalanına uçuşlar için talepte bulunduğunu belirterek, “Türkiye’de deniz dolgusu ile yapılacak en prestijli bir yatırım olacak. Bir benzeri Japonya’da Osaka’da var. Türkiye’nin ise deniz ortasına inşa edilen ilk havaalanı ve 52. havaalanı olacak. Ordu-Giresun Havaalanı 3 bin 600 metre pist uzunluğunda, yıllık 900 bin yolcu kapasitesine sahip olacak” ifadesini kullandı.


Mendirekler tamamlandı Türkiye’de...