29 / 04 / 2024

Ordu'da Büyükkaya tepesindeki otel inşaatına çevrecilerden tepki!

Ordu'da Büyükkaya tepesindeki otel inşaatına çevrecilerden tepki!

Ordu'nun Gülyalı Kestane köyünde eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile eski Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen tarafından verilen izinle köydeki Büyükkaya tepesinde yapılan otelin inşaatı devam ediyor...



2012'de temeli atılan otel projesi için önce Kestane köyündeki tepenin yer aldığı alan, ticari alana çevrildi. Yıllardır süren, zaman zaman ekonomik ve yasal sebepler dolayısıyla duran otel inşaatı, sonra da sahibinin “imar barışı”ndan faydalanmasıyla devam etti. Cumhuriyet'ten Cemil Ciğerim'in haberine göre; Arap turistleri yöreye çekmek amacıyla başlatıldığı ileri sürülen otel projesi ilçede yıllardır tartışmalara sebep oluyor. 

Çevreciler, doğanın betonlaştırılarak katledileceği gerekçesiyle projeye karşı tepki gösterirken ilçe halkının, bir kesimi de yöre turizmine katkıda bulanacağı gerekçesiyle projeye destek oluyor. Çevreciler, sosyal medyada otel inşaatını “ucube” olarak nitelendiriyor. 

Kestane köyü muhtarı Yusuf Yurtseven, projeyi desteklediğini dile getirerek, “Kestane köyü tarihi bir köy. Gelen giden çok oluyor. Otel inşaatının yapıldığı Büyükkaya tepesine yaban hayvanları bile çıkamıyordu. İnşaat için yol yapıldı. Otelin başta Kestane köyü halkına olmak üzere yöre turizmine katkısı olacağına inanıyorum” diye konuştu. 

Ordu da Büyükkaya tepesindeki otel inşaatına çevrecilerden tepki!

TEPE: YETKİYİ BAKANLIK VERDİ

Tartışmalara ilişkin konuşan CHP’li Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ise, “Benden önceki dönemde başlamış ve bitmek üzere olan bir inşaatla ilgili benim konuşma yapmam doğru olmaz. Sanki imar ruhsatını ben vermişim gibi bir hava yaratmak istiyorlar. Bunlar maksatlı olarak çıkarılıyor” diye konuştu. 

Şehit babasının harabe evini valilik sıfırdan yapacak!


Geri Dön