29 / 04 / 2024

Ordu Gölbaşı Cami minare

Ordu Gölbaşı Cami minare

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı Camii’ne yeni minare inşa edildi.

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuşuyor!

Tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne minare yapılması için proje hazırladı

Ordu Gülyalı Merkez Cami açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Ordu Gülyalı Merkez Cami hizmete açıldı

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuştu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı Camii’ne yeni minare inşa edildi.

Ordu Gölbaşı Camii'ne minare yapılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce restore edilen ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne bölgenin mimari yapısına uygun şekilde minare yapılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Ordu Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi,Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmalarını tamamladı. Belediye şimdide Gölbaşı Camisi’ne minare yapılması için proje hazırladı. İhalesi yapılan, bölgenin mimarisine uygun olarak inşa edilecek projenin yapım çalışmasına başlanıldı.

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuşuyor!

Tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne minare yapılması için proje hazırladı

Adıyaman Gölbaşı Belediyesi'nin yol çalışmaları sürüyor!

Adıyaman Gölbaşı Belediyesi'nin yol çalışmaları sürüyor. Adıyaman Gölbaşı İlçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Mevlana Caddesi ile Kurugeçit Cami Taziye evi civarında bulunan sokakların asfaltlandığını söyledi.

Adıyaman Gölbaşı'da cami yapımı için kampanya başlatıldı!

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Genel Sekreteri Mehmet Ulum, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Hamzalar Köyü’ndeki caminin yapılacak minaresi için yardım kampanyası başlattı.

Ordu Gürgentepe cami projesi hazır!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yeni projelerle değişimi her noktada ortaya koymaya devam ediyor. Gürgentepe Merkez Cami Tasarım Projesini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, projeyi kısa bir süre sonra ihaleye çıkarıyor.

Reysaş GYO Gölbaşı'ndan 1 milyon 670 bin TL'ye arsa aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara Gölbaşı Oğulbey Mahallesi'ndeki 15 bin 905 metrekarelik arsayı 1 milyon 670 bin 750 TL'ye satın aldı.

Aselsan Gölbaşı tesisinin açılış töreni gerçekleşti!

Ankara Gölbaşı'nda 157 milyon doları yatırım yapılarak kurulan tesiste; yeni Türkiye'nin gücü ortaya çıkarılacak. Tesis 75 bin m2 kapalı olmak üzere toplam 350 bin m2 alan üzerine kuruldu.

Manisa Gölbaşı’nın isale ve terfi hatları yenileniyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Gölbaşı mahallesinde içme suyu isale ve terfi hatlarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yenileme kapsamına alınan mahallenin borularının değişmesi sonucu daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu kullanacağı belirt

Gölbaşı Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni binasına taşınıyor!

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çalışmalarını yeni hizmet binasında sürdürecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bundan böyle sera ve üretim hizmetlerini gerçekleştirdiği alanda hizmet vermeye devam edecek.

Gölbaşı Hasvak Hastanesi'ne ek bina inşa edilecek!

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Hasvak Hastanesi’nin Gölbaşı’na artık yetersiz olduğunu ve ek bina yapılması için gerekli çalışmaların başladığını söyledi..

Ordu Gölbaşı Cami minare Haberi

Ordu Gölbaşı Cami minare


Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce restore edilen ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne bölgenin mimari yapısına uygun şekilde minare yapıldı.

Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışma sonrasında, Gölbaşı Camii’nin 1939 yılında yaşanan depremde yıkılan minaresine yaklaşık 80 yıl sonra tekrar kavuştuğunu söyledi.

DEPREMDE YIKILAN MİNARE YENİDEN YAPILDI

Minarenin dönemin özelliklerine göre yeniden inşa edildiğini belirten Başkan Yılmaz, “1870 yılında yapılan ve 19. yy. taş işçiliğinin en güzel örneklerinden olan tarihi Gölbaşı (Yenipazar) Camii’nin minaresini gösteren özgün herhangi bir veri bulunmuyordu. 1939 yılındaki depremde yıkılan minarenin tekrar yapılması için yakın çevresinde yıkılmış ya da ayakta olan dönem camilerinin minare tiplerini tespit ederek bu bağlamda bir proje hazırladık. Bazıları yıkılmış olmasına rağmen, Ordu’nun Fatsa ilçesi ve diğer ilçelerindeki o döneme ait...