06 / 05 / 2024

ordu hes

ordu hes

Ordu'da özel sektör tarafından dereler üzerine kurulan 9'u faaliyette 13 HES sonra 17 HES'in daha yapılması planlanıyor. Şahin, "Bu HES'ler doğayı olumsuz etkileyecek. Dereler yok olacak, tarım alanları ve flora bundan olumsuz etkilenecek" dedi.

Ordu'da Hes inşaatında mağdur kalan işçiler kurtarıldı!

Ordu'da, HES baraj inşaatının denge bacasında mahsur kalan 4 işçi, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ordu'ya 17 HES daha yapılması planlanıyor!

Ordu'da özel sektör tarafından dereler üzerine kurulan 9'u faaliyette 13 HES sonra 17 HES'in daha yapılması planlanıyor. Şahin, "Bu HES'ler doğayı olumsuz etkileyecek. Dereler yok olacak, tarım alanları ve flora bundan olumsuz etkilenecek" dedi.

Darıca-Kozbükü-Ordu HES İletim Hattı için kamulaştırma kararı!

“154 kV Darıca 1 HES-Darıca 2 HES-Kozbükü HES-Ordu HES-Ordu 380 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında proje alanına belirlenen parsellerde acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Üçgen-2 HES çevreye uyumlu olarak inşa ediliyor!

HES yatırımları giderek artıyor. Son olarak BND Elektrik’in Ordu-Giresun sınırında inşa ettiği Üçgen-2 HES devreye alındı. BND Elektrik Genel Müdür Bülent Şahinalp çevreye uyumlu bir santral inşa ettiklerini ifade etti.

Turan Karadeniz: HES'lerin suyu tarımda kullanılsın!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, HES'lerin tarımsal alanların sulamasında kullanılması gerektiğini söyledi. Karadeniz, yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın tarıma çok ciddi zarar verdiğini anlattı.

Darıca 2 HES projesi doğayı tahrip ediyor!

Ordu’da, yapımı devam eden ‘Darıca 2’ HES projesi için doğanın tahrip edildiğini belirten Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu sözcüsü Gül Ersan, “Bölgede çok büyük alanda ağaç kesimi yapıldı. Maalesef bu yayladaki güzellikler yok oldu” dedi.

Ordu'da HES inşaatında kaza: 1 ölü!

HES inşaatında üzerine taş ilçesindeki işçi ödü. Edirli Mahallesindeki HES inşaatında çalışan 41 yaşındaki Mehmet Çelik'in üzerine taş düştü. Fatsa Devlet Hastanesine kaldırılan Çelik, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti...

Ordu'daki HES inşaatında iş kazası: 1 ölü!

Alınan bilgiye göre, Edirli Mahallesi'ndeki HES inşaatında çalışan 41 yaşındaki Mehmet Çelik’in üzerine taş düştü. Arkadaşları tarafından kurtarılan işçiye ilk müdahale 112 Acil Servis ekibince yapıldı.

Işıklar Enerji Ordu Hes projesi geçici kabulü yapıldı!

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Işıklar Enerji Ordu Hes projesi geçici kabulü yapıldı.

Ordu ve Artvin'e iki yeni HES geliyor!

Ordu'nun Fatsa İlçesi Salihli Köyü'nde tesis edilecek Piro Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ve Artvin'in Yusufeli Yağcılar Köyü'nde yapılacak Artvin Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için belirlenen parseller Hazine adına kamulaştırılacak.

5 HES projesinde acele kamulaştırma kararı!

5 HES projesinde acele kamulaştırma kararı çıktı. Trabzon, Giresun, Artvin ve Ordu'da yapılacak 5 HES projesi için Bakanlar Kurulu, " yurt savunması " diyerek acele kamulaştırma kararı aldı...

Sevim Uygun'un Ordu'nun emniyet arsasında yaptığı kaçak ev yıkılacak!

Ordu'nun Çamaş ilçesinde fıkra gibi bir olay yaşandı. Çamaş'ta yaşayan Fahriye Uygun'un hemşire olan kızı Sevim Uygun için ruhsat almadan yaptığı evin arazisi, Emniyet Müdürlüğü'ne ait çıktı

Ordu-Giresun Havaalanı için denize 29 milyon ton taş dökülecek!

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için hazırlanan Ordu-Giresun Havaalanı Projesi'nde dolgu çalışmalarına başlandı. Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilerek Ordu-Giresun Havaalanı'nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediliyor

ordu hes Haberi

ordu hes

Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu Sözcüsü Resul Şahin, kurulan ve bundan sonra kurulması planlanan 17 HES'le derelerin tehdit altında olduğunu ileri sürerek, "Bu HES'ler doğayı olumsuz etkileyecek. Dereler yok olacak, tarım alanları ve flora bundan olumsuz etkilenecek" dedi.


Ordu'da dereler üzerine kurulan 247 MW kurulu güce sahip, yıllık enerji üretim kapasitesi 792 milyon kilowatt saat (kwh) 9 adet HES'te enerji üretimi yapılırken, inşaat aşamasında toplam 174 MW kurulu güce sahip, yıllık enerji üretimi 533 milyon kwh olan 4 adet HES bulunuyor.Üretimde olan Darıca 1 HES, Ordu ve Boztepe HES (Mesudiye Melet ırmağı), Murat, General HES (Mesudiye Baldıran deresi), Piro HES (Fatsa Elekçi deresi), Ağkolu HES (Ulubey Sapderesi) Irmak HES (Çatalpınar Bolaman ırmağı), Umut 1, 2, 3 HES'in (Akkuş Karakuş deresi) yıllık...