09 / 05 / 2024

ordu şehit evi

ordu şehit evi

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşayan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ailesinin evi yeniden inşa edildi!

Bakan Özhaseki açıkladı: İsterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede şehit ailemizin evi hazır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  şehit olan askerlerden Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesi için isterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede ev verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Şehit Er Salih Altuntaş’ın ailesine ev sözü tutuldu!

Devlet tarafından aziz şehitlerin ailelerine sahip çıkıldı. Şehit Er Salih Altuntaş’ın Ordu’da bulunan derme çatma baba ocağı yenilenip aileye teslimlerini gerçekleştirdi.

Ordu'da şehit evi yeniden inşa edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşayan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ailesinin evi yeniden inşa edildi!

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Şehit babasının harabe evini valilik sıfırdan yapacak!

Geçtiğimiz yıl şehit olan jandarma er Salih Altuntaş'ın Ordu'nun Aybastı ilçesinde bulunan harabe halindeki baba evini gündeme getiren SÖZCÜ'nün haberi, ses getirdi. Süleyman Soylu, şehir babasını arayarak, "Evinizi sıfırdan yaptıracağız tamirat değil yeni baştan yapılacak" dedi...

Şehit babasının evi jandarmanın destekleriyle onarılıyor!

Malatya'da, şehit babasının depremde hasar gören evi, İl Jandarma Komutanlığının destekleriyle onarılıyor.

TOKİ'nin 15 bin evi engelli ve şehit yakınına!

2020'de ev sahibi olanların arasına 'sosyal konut hamlesi' ile 100 bin kişi daha ekleniyor. Düşük tutarlı peşinat ve taksit imkanıyla kolayca ev sahibi olabilenen projede konutların 15 bini şehit yakınları ve engelliler için ayrıldı...

Ordu Yason'daki Papaz Evi restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yason Kilisesi’nin yanında yer alan ve papaz evi olarak kullandığı bilinen yapıyı restore ediyor.

Ordu'daki ters evi 4 günde 4 bin kişi ziyaret etti!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde inşa edilen Ters Ev'in 4 günde 4 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti.

Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı!

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, "Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı" dedi...

Trabzon'da şehit ailesinin ev mutluluğu!

Trabzon’un Maçka ilçesinde şehit Jandarma Er Hasan Yiğit’in ailesinin evi, Maçka Belediyesi tarafından yenilendi.

Erzurum Şehit Yunus Arda Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği yatırımlarından biri olan Şehit Yunus Arda Bilgi Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

ordu şehit evi Haberi

ordu şehit evi

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşayan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ailesinin evi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yeniden inşa edildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Temmuz 2019 tarihinde Hakkari Şemdinli'de terör örgütü mensuplarınca askeri araca yapılan saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara'da şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın Aybastı ilçesi Uzundere Mahallesi'nde ikamet eden ailesinin içinde oturulamayacak durumda olan evi, İçişleri Bakanlığının desteği ile yeniden inşa edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Soylu, şehit babası Kenan Altuntaş'ı telefonla arayarak konu ile bizzat ilgilendiğini, evin yeni baştan yapılacağını belirtmişti.

Süleyman Soylu'nun, şehit babasına verdiği sözün ardından evin yapımı 3 ay içerisinde tamamlandı ve aileye teslim edildi.

Vali Tuncay Sonel, konuya ilişkin olarak şöyle konuştu:  "Hakkari Şemdinli'de 2019 tarihinde...