02 / 05 / 2024

ordu tahliye

ordu tahliye

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 dairedeki vatandaşlar için hak sahibi çalışması yapıp alandan uzaklaştırmadan yeni afet konutları inşa edeceklerini bildirdi.

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Ordu'da heyelan nedeniyle boşaltılan konutlarda oturum kararı verildi!

Ordu'da meydana gelen heyelanda 12 bina güvenlik açısından tahliye edilmişti. Tahliye edilen binalarda kamete devam edilmesi yönünde karar verildi...

Ordu'da 12 binanın tahliye edildiği heyelan bölgesinde inceleme başlatıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi.İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik ekipleri olay yerinde inceleme başlattı...

Ordu'da heyelan nedeniyle 12 bina boşaltıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi. Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, son haftalarda ciddi yağış aldığını ve kar sularının erimeye başlamasıyla bazı mahallelerde heyelan ile göçüklerin olduğunu belirtti...

Ordu Aybastı'da askıda kalan evler görenleri korkutuyor!

Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 15 Mayıs'ta meydana gelen heyelanda 61 binadaki 80 konut tahliye edilirken, 22 bina ile 1 cami yıkıldı. 2 bina dışındaki yapıların büyük kısmının heyelandan etkilendiği mahalleye girişler de yasaklandı.

Ordu'da riskli 69 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde, heyelan tehdidi altında bulunan gece saatlerinde 69 hane, tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ordu'da heyelan bölgesinden tahliye işlemleri devam ediyor!

Ordu Aybastı'da 61 binada 80 konutun boşaltılmasına karar verilen Sağlık Mahallesi'nde vatandaşlar tahliye işlemlerini sürdürüyor...

Ordu'da 61 bina ve 80 konut tahliye edildi!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Aybastı ilçesinde olan heyelana ilişkin, "Şu ana kadar 61 bina ve 80 konutu tahliye etmek durumunda kaldık, 22 bina, 31 konut ve bir cami maalesef yıkıldı." açıklamasında bulundu.

Ordu’da 15 ev yıkıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşanan yeni heyelanda, daha önce tahliye edilen 15 bina yıkıldı. Sağlık Mahallesi'nde girişlere izin verilmiyor.

Ordu'da 182 konut tahliye edildi!

Ordu'da sel afetinden sonra heyelan tehdidi arttı. 8 ayda Altınordu, Çaybaşı, Aybastı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Perşembe ve Ünye ilçelerinde heyelan sonucu 182 konut tahliye edildi.

Ordu'da 6 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 6 ev boşaltılırken, birçok tarım arazisinde hasar oluştu.

Ordu'daki riskli 12 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki heyelan nedeniyle boşaltılması karar verilen 12 evden bazılarının tahliye işlemi tamamlandı. Evlerinde kalmaya devam eden vatandaşların en kısa sürede buradan ayrılması planlanıyor.

ordu tahliye Haberi

ordu tahliye

Ünye ilçe merkezinde yer alan ve  öğleden sonra başlayan akşam saatlerinde şiddetini arttıran aşırı yağışların ardında Gölevi mahallesinde yer alan Korukent Sitesi'nin 10 katlı ve 36 daireli olan D blok yakınında heyelan yaşandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; siteye ait istinat duvarının zarara uğramasının ardından D blokta yaşayan vatandaşlar siteyi boşaltırken B ve C blokta ise site yönetimi tarafından tedbir için tahliye etti.Site sakinlerinin binalardan tahliyesi sonrası, olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri geldi.

Çevresinde toprak kayması ve istinat duvarındaki zarar sebebiyle bina güvenlik şeridiyle çevrilerek tedbir alındı. Binadan tahliye edilen vatandaşların bazıları yakın akrabaların yanlarına gönderilirken, bazıları da Öğretmen Evi'ne yerleştirildi. Ordu İl Afad ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı uzman ekipler bina çevresinde inceleme...