02 / 05 / 2024

ordu tarihi ahşap camisi son durum

ordu tarihi ahşap camisi son durum

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Camimiz aradan geçen yıllar içerisinde maalesef korunamamış ve yok olmayla karşı karşıya bırakılmış. Şimdi bu camimizi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Ordu'da okul yolundaki yıkılma tehlikesi olan ahşap köprü yenilenecek!

Yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi olduğu tespit edilen ahşap köprünün yerine daha güvenli yeni köprü yapılması için çalışma başlatılacak...

Kastamonu'da 3 katlı tarihi ahşap bina çöktü!

Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi'ndeki boş olduğu belirlenen ve yıkım kararı verilen Kastamonu Belediyesine ait tescilli tarihi ahşap bina çöktü.

Ordu Büyükşehir'den Ahşap ve Taş Yapıları Koruma Sempozyumu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleneksel Ahşap ve Taş Yapılarda Koruma ve Onarım” konulu sempozyum düzenlendi.

Ordu'daki ahşap camiler korunarak geleceğe taşınacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kültür mirası olan ahşap camilerin, ilgili kurumlarca koruma altına alınmak suretiyle yaşatılacağını ve geleceğe taşınacağını söyledi.

Balcalı tarihi ahşap camisi restore edilecek!

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Balcalı Mahallesi’ndeki tarihi ahşap caminin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ordu Gürgentepe'de 200 yıllık ahşap cami restore edilecek!

Ordu'nun Gürgentepe ilçesindeki tarihi ahşap cami, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore edilerek yeniden ibadete açılacak.

Ordu'daki ahşap camiler gün yüzüne çıkıyor!

Tarihi mekan ve yapıların korunarak gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli çalışmalar yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nde bir ilke daha imza atıyor.

Ankara'daki modern yapılarda ahşap oymacılığı ön planda tutulacak!

Hamamönü restorasyonunda taş ve ahşaba öncelik veren Altındağ Belediyesi modern projelerde de ahşap kullanacak. Böylece Ankaralı ustalar kazanacak. Altındağ'da 2008 yılında başlanan tarihi dönüşüm kapsamında Hamamönü'ndeki tarihi evler restore edildi.

Kastamonu'daki 730 yıllık tarihi ahşap cami restore edildi!

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yukarı Küreçayı köyünde bulunan 730 yıllık tarihi tamamen ahşap cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Kastamonu'daki 730 yıllık ahşap cami restore edildi!

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yukarı Küreçayı köyünde bulunan 730 yıllık tarihi tamamen ahşap cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Ahşap Bartın Evleri tehdit altında!

Ahşap Bartın Evleri Osmanlı'nın son zamanlarındaki modernleşme sürecindeki mimari değişimini yansıtıyor. Fakat yangınlar, ihmalkârlık ve bakımsızlıktan dolayı Bartın tarihi ahşap evlerini yok olma noktasına getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 ahşap iskele için ihaleye çıkıyor!

Kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yeniden canlandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 adet ahşap iskele yapacak.

Zonguldak'ta ahşap evde yangın çıktı!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Hüseyinli köyünde önceki akşam 70 yaşındaki Sait Aktaş'ın yaşadığı iki katlı ahşap evde yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü ve tüm evi sardı...

ordu tarihi ahşap camisi son durum Haberi

ordu tarihi ahşap camisi son durum

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gürgentepe ilçesindeki tarihi ahşap camiyi restore ederek ibadete açacak. Çeşitli programlara katılmak üzere Gürgentepe ilçesine giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Eskiköy Mahallesindeki kullanılmayan tarihi ahşap camiyi ziyaret etti. Burada cami hakkında yetkililerden bilgi alan Yılmaz, caminin restore edilmesi talimatını verdi. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ahşap caminin 200 yıllık geçmişi olduğunu öğrendiğini belirterek, "Camimiz aradan geçen yıllar içerisinde maalesef korunamamış ve yok olmayla karşı karşıya bırakılmış. Şimdi bu camimizi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara başlayacağız. Arkadaşlarımıza talimatı verdim. Yok olmaya yüz tutmuş bu tarihi camimizi restore ederek tarihimize kazandıracağız." dedi. Tarihi camilerin çok değerli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Temennimiz bu camimizi de aslına uygun restore ederek yeniden ibadete açmak. İnşallah çok kısa sürede bu camimizi...