21 / 05 / 2024

ordu Vali İrfan Balkanlıoğlu yatırım açıklaması

ordu Vali İrfan Balkanlıoğlu yatırım açıklaması

Ordu'da 4 milyar 467 milyon TL tutarındaki 337 kamu yatırımı projesi, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda ele alındı.Vali İrfan Balkanlıoğlu kentte yürütülen 337 adet kamu yatırım projesindeki son durumu değerlendirdi.

Ordu'da riskli 17 bina tahliye edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 26 evin bulunduğu 17 bina, tahliye edildi. Vali Seddar Yavuz, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

"1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi"nde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" dedi.

Mısırlı iş adamı Halid Mansour'dan Ordu'ya 50 milyon dolarlık yatırım!

Mısırlı işadamı Halid Mansour, Ordu'ya 50 milyon dolarlık yatırım yapmak için kente gelerek, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüş alışverişinde bulundu.

1 milyon turist hedefleyen Ordu'da sayı 500 bine ulaştı!,

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu yıl başlattıkları '1 milyon turist' kampanyasında, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını 200 binden 2016'da 500 bine çıkarmayı başardıklarını söyledi.

Ordu Sahil yolu sil baştan!

Altınordu ilçesinde Vali Konağı ile Soya kavşağı arasında bulunan 4.3 km’lik yolun altyapısını sil baştan elden geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, bölgede sıcak asfalt uygulamasına da devam ediyor.

Ordu Çevre Yolu Projesi'nde sona gelindi!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu Projesi'nde sona gelindiğini belirti.

Ordu'daki ahşap camiler korunarak geleceğe taşınacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kültür mirası olan ahşap camilerin, ilgili kurumlarca koruma altına alınmak suretiyle yaşatılacağını ve geleceğe taşınacağını söyledi.

Araplar Ordu'ya otel yapmak için arsa arayışına giriyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Arap yatırımcıların ilgi alanına girdiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istiyor. Arsa arayışına girdiklerinde fiyatlar aşırı artıyor” dedi.

Arap yatırımcılar Ordu'da otel yatırımı yapacak!

Arap yatırımcıların, Ordu’da turizm sektöründe yatırım yapmak üzere arayış içinde olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların bölgede yatırım yapmak için çok ciddi araştırma içerisinde olduğunu belirtti.

Araplar Ordu'ya yatırım için geliyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Arabistan’dan gelen ziyaretçiler sadece turizm açısından değil, yatırım için de geliyor. ‘Ne yapabilirizin’ peşindeler.” dedi.

Ordu Arap turistin ilgi odağı oldu!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Arap turistlerin Ordu'ya büyük ilgi duyduklarını, Suudi Arabistan Riyad’dan direkt kalkan ilk uçağı 19 Temmuz'da karşılayacaklarını söyledi.

Araplar Ordu'da turizm yatırımı yapacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, turizmin fındık dışında yeni bir alternatif ticari faaliyet olabileceğini dile getirdi. Balkanlıoğlu, Ordu'ya gelen Arap işadamlarının otel, motel, alışveriş merkezi gibi turizm yatırımı yapmak istediklerini belirtti.

Ordu Vali Konağı'nın restorasyon ihalesi Temmuz'da yapılacak!

Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde 19. yüzyılın Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 3 yıldır ödenek bekleyen tarihi Vali Konağı’nın restorasyonu için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.

ordu Vali İrfan Balkanlıoğlu yatırım açıklaması Haberi

ordu Vali İrfan Balkanlıoğlu yatırım açıklaması

Ordu'da 4 milyar 467 milyon TL tutarındaki 337 kamu yatırımı projesi, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda ele alındı.


Ordu Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığı'ndaki toplantıya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.


Kentte yürütülen 337 adet kamu yatırım projesindeki son durumu değerlendiren Vali Balkanlıoğlu, "337 adet kamu yatırım projesinden 167 adedi devam eden projeler iken, 14 adet etüt, 22 adedi proje, 20 adedi ihale ve 3 adedi sözleşme aşamasındadır. Çeşitli sebeplerle henüz başlanamayan 35 adet proje bulunmaktadır. 76 adet projede ise yüzde 100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır. İlimizde yatırımlar ağırlıklı olarak; ulaştırma, eğitim, tarım, konut, sağlık, kültür ve turizm, enerji ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde yoğunlaşmaktadır" dedi.


Yatırımların sektör bazındaki dağılımları hakkında da değerlendirmede...