17 / 05 / 2024

Ordu yapıları

Ordu yapıları

İnşaat Satış Sorumlusu Cemil Seren, Ordu'nun çarpık yapılaşan bazı bölgelerine değinerek şehrin estetik açıdan daha iyisini hak ettiğini belirtti.

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Ordu'da riskli yapılar 3 ay içerisinde yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu genelinde bulunan riski yapıların yıkımlarının 3 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

Ordu kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi; kıyılarda bulunan, imara aykırı yapıların yıkımına devam ediyor. 

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor!

Ordu'nun "misafir odası" olarak tanımlanan önemli turistik alanlarından Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor.

Ordu'daki üst ölçekli yapılar yıkılıyor!

Ordu Altınordu'da, deniz kenarında yer alan üst ölçekli yapıların yıkımı sürüyor.

Perşembe Yaylası’ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor.

Ordu'da yayla ve meramlardaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince, yayla ve meralarda 2017 yılından sonra inşa edildiği ya da inşasına başlandığı tespit edilen yapıların yıkılması için çalışmalar başladı. 

Ordu'daki tarihi yapılar korunuyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede bulunan tarihi yapılar koruma altına alındı. Selimiye Mahallesi'ndeki tarihi konağın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

1983 yılında İstanbul'da tarihi yapılar yıkanıyormuş!

1983 yılında İstanbul'da tarihi yapılar yıkanıyormuş. 1. Ordu ve Sıkıyönetim Komutanı'nın emri üzerine, şehirdeki 596'sı cami olmak üzere bine yakın tarihi eseri, arap sabunu ile yıkamaya başlamışlar.

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Ordu yapıları Haberi

Ordu yapıları

Ordulu ustalar, Fatsa'da bir araya geldi. Özaydemir İnşaat'ın ve Lens Yapı Kimyasalları'nın desteğiyle düzenlenen seminerde bir araya gelen Ordulu ustalar, Ordu'nun inşaat sektörü alanındaki son durumunu tartıştı. Özaydemir İnşaat Satış Sorumlusu Cemil Seren, Ordu'nun çarpık yapılaşan bazı bölgelerine değinerek şehrin estetik açıdan daha iyisini hak ettiğini belirtti. Seren, "Ordu halkı estetik açıdan güzel bir kentleşmeyi hak ediyor. Parkı, eğlence yerleri ve insanların bir araya gelip enerjilerini atabileceği binaların aralarında planlanmış alanlar oluşturulması gerekiyor" dedi. 


YANLIŞ MANTOLAMAYA DİKKAT ÇEKTİLER 

Kış aylarının yaklaşmasıyla binalarda ve inşaatlarda ısı yalıtımı konusunda yapılan hataları masaya yatıran ustalar, Orduluları yanlış mantolama konusunda uyardı. Lens Yapı Kimyasalları Teknik Danışmanı Fuat Çetin, ısı yalıtımında en çok yapılan hataları açıkladı ve yüksek performanslı ısı yalıtımı için önerilerini sıraladı. Çetin, "Isı...