03 / 05 / 2024

Ordu'da çarpık yapılaşma sorunu çözülmeli!

Ordu'da çarpık yapılaşma sorunu çözülmeli!

İnşaat Satış Sorumlusu Cemil Seren, Ordu'nun çarpık yapılaşan bazı bölgelerine değinerek şehrin estetik açıdan daha iyisini hak ettiğini belirtti.



Ordulu ustalar, Fatsa'da bir araya geldi. Özaydemir İnşaat'ın ve Lens Yapı Kimyasalları'nın desteğiyle düzenlenen seminerde bir araya gelen Ordulu ustalar, Ordu'nun inşaat sektörü alanındaki son durumunu tartıştı. Özaydemir İnşaat Satış Sorumlusu Cemil Seren, Ordu'nun çarpık yapılaşan bazı bölgelerine değinerek şehrin estetik açıdan daha iyisini hak ettiğini belirtti. Seren, "Ordu halkı estetik açıdan güzel bir kentleşmeyi hak ediyor. Parkı, eğlence yerleri ve insanların bir araya gelip enerjilerini atabileceği binaların aralarında planlanmış alanlar oluşturulması gerekiyor" dedi. 


YANLIŞ MANTOLAMAYA DİKKAT ÇEKTİLER 

Kış aylarının yaklaşmasıyla binalarda ve inşaatlarda ısı yalıtımı konusunda yapılan hataları masaya yatıran ustalar, Orduluları yanlış mantolama konusunda uyardı. Lens Yapı Kimyasalları Teknik Danışmanı Fuat Çetin, ısı yalıtımında en çok yapılan hataları açıkladı ve yüksek performanslı ısı yalıtımı için önerilerini sıraladı. Çetin, "Isı yalıtımı sayesinde kışın sıcak, yazın serin binalarda çok daha az fatura ödeyerek oturmak artık hayal değil. Ancak her ısı yalıtımı uygulaması gerçek yalıtım sağlamıyor. Standart dışı malzemeler ile yapılan yalıtımın, binanın enerji tüketiminde beklenen tasarrufu sağlamadığını, üstelik yalıtım için harcanan paranın çöpe gitmesine sebep oluyor" diye konuştu. 


Ordu Olay



Geri Dön