07 / 05 / 2024

Ordu yayla kaçak yapı sorunu

Ordu yayla kaçak yapı sorunu

Ordu’da yaylalarda kaçak yapıların önlenmesi amacıyla yapılan yıkım çalışmaları sürüyor.

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Ordu'da kaçak yapılaşmaya geçit yok! 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu sahilinde kaçak yapıların birer birer ortadan kaldırıldığını dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

Karadeniz'de kaçak yapılarla mücadele TBMM'de!

Karadeniz Bölgesi'nde mera ve yayla alanlarında kaçak yapılarla mücadele meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon'da yaylalardaki 9 kaçak yapının inşaat temeli kapatıldı!

Trabzon Köprübaşı'ndaki yaylalarda bulunan 9 kaçak yapının inşaat temeli doldurularak kapatıldı. İş makineleri yayla ve meralardaki kaçak yapıların yıkımı için bölgede çalışmalar yaptı...

Perşembe Yaylası’ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor.

Giresun'da kaçak yapılar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere geçen ay gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki yaylalarda kaçak yapılan yayla evlerine yönelik yapılan yıkımların ardından Giresun Valiliği de harekete geçti.

Ordu yaylalarında 47 kaçak yapı yıkıldı!

Ordu’da yaylalarda kaçak yapıların önlenmesi amacıyla yapılan yıkım çalışmaları sürüyor.

Ordu yaylalarında kaçak yapılaşma uyarısı!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaylalarda kaçak yapılaşmayı önleyici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Ordu Valisi Seddar Yavuz kaçak yapılaşmaya karşı uyardı. 

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Yaylalardaki kaçak yapıların yıkım çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkat çekti..

Ordu Fatsa'da kaçak hafriyat önlemi!

Ordu Fatsa Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim Eroğlu, müteahhitlerle bir araya geldi. Yapısal konulardan konuşulan toplantıda kaçak hafriyat dökümü ile ilgili önlemler alındığı açıklandı.

Ordu Fatsa'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Türkiye’de ilk defa kendilerinin uyguladığı “Kent Bilgi Sistemi” sayesinde beyan vermeyen bina ve arsa sahiplerine tebligat göndererek kaçak yapılaşmanın önüne geçtiklerini söyledi.

Ordu'da kaçak hafriyata geçit yok!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, belirlenen alanlar dışına kaçak olarak hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları dökmek isteyenlere göz açtırmıyor.

Ordu yayla kaçak yapı sorunu Haberi

Ordu yayla kaçak yapı sorunu

Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, imar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden sonra ruhsatsız, ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılara yapı kayıt belgesi alınamayacağı ifadelerine yer verildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, bu kapsamda imar barışına aykırı uygulamalara ilişkin alınan şikayetler doğrultusunda denetimler yapıldığı belirtilerek, ruhsatsız, ruhsat ve eklerine aykırı olması nedeniyle 3194 sayılı İmar Kanunu 32. maddesine istinaden durdurulan, imara uygun hale getirilmesi için tanınan bir aylık süre sonunda tamamlandığı tespit edilen, fakat ilgilisince Yapı Kayıt Belgesi alındığı belirlenen 5 adet binanın belgelerinin iptaline yönelik çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, yayla ve mera alanlarında kaçak yapılara yönelik etkin çalışmaların devam ettiği de ifade edilerek, “İlimiz genelinde Belediyelerimiz ve Kaymakamlıklarımız tarafından denetimler sürmektedir. Bir kısım belediyelerce 4342 sayılı Kanun kapsamında kalan...