24 / 07 / 2024

Orduda müteahhitler yüzde yüz kıyak projesi

Orduda müteahhitler yüzde yüz kıyak projesi

Ordunun büyük stratejik harcamalarında müteahhitlere yüzde yüz kıyak düzenlemesine gidildi. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte müteahhitler taahhüt tutarının tamamı için kredi alabilecekler.

Kira artışları ölüm riskini artırıyor! Gelirinin yarısını kiraya harcayanların ölüm ihtimali yüzde 9 daha çok!

ABD'de sürdürülen bir araştırmaya göre, gelirinin yarısını kiraya harcayan insanların ölüm ihtimalinin yüzde 9 daha çok olduğu belirlendi. İşte o araştırma ile ilgili detaylar...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 10 ay önce inşası başlayan Tokatköy Mahallesi'ndeki projenin yüzde 40'ı tamamlandı.

Akbank'tan son dakika destek müjdesi! Yüzde sıfır faizle verilecek! Sakın kaçırmayın!

Akbank’tan nakit sıkıntısı yaşayanlara müjdeli bir haber geldi. Yüzde sıfır faizli 15 bin TL’ye varan nakit avans imkânı sağlayan Akbank, bu kampanyanın sadece mobilden Akbank’lı olanlara özel düzenlendiğini duyurdu.

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!

THY'den seçim müjdesi: Yüzde 40 indirimli uçuşlar!

Türk Hava Yolları'nın müşterilerine güzel bir seçim haberi var. Bu tarihler arasında bilet alanlara yüzde 40 indirim uygulanacaktır. Başvuru koşulları ve tercih edilen iller açıklandı.

IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi! Yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verilecek! 

81 ilde yaygınlaştırılması hedeflenen IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi geldi. Program çerçevesinde yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verileceği de belirtildi. 

Jumbo'dan Anneler Günü'ne özel yüzde 50 indirim! Çatal-Bıçak takımı, çaydanlık, tencere, bardak...

Anneler Günü'nde Jumbo adlı mağaza müşterilerine özel bir fırsat sunuyor. Bu özel fırsat kapsamında müşterilere yüzde 50 indirim sunulacak. Bu indirim, birçok üründe geçerli olacak? Peki Jumbo'nun indirimli ürünleri ve güncel fiyat listesi...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Aile Bakanlığı'ndan yardım alanlar acil baksın! Sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! O tarihte hemen...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımına yüzde 30 zam yaptı. Peki, SED parası hesaplara yattı mı? 2023 SED miktarı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Kesenin ağzı açıldı sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam geldi! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımına yüzde 30 zam geldi. Peki, destek ödemesi hesaplara ne zaman yatırılacak? İşte detaylar...

Anneler müjde! Yüzde 50 indirim başladı! Elinizi çabuk tutun Migros'ta yetişen alıyor...18 Ocak 2023 fiyat listesi...

Migros Market bomba indirimini duyurdu. Anneler müjde! Yüzde 50 indirim başladı! Elinizi çabuk tutun Migros'ta yetişen alıyor... 18 Ocak 2023 fiyat listesi...

Bakan'dan çiftçilere müjde! Yüzde 100 artıyor

Hayvancılıkla uğraşanlar için güzel haberi haberi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi verdi. Kirişçi yaptığı açıklamasında 35 lira olan oğlak tiftik desteğinin 70 liraya çıkarıldığını açıkladı. Yapılan artışla yüzde 100'lük bir artışa gidilmiş oldu.

Orduda müteahhitler yüzde yüz kıyak projesi Haberi

Orduda müteahhitler yüzde yüz kıyak projesi

TSK’nın Stratejik harcamaları için müteahhitlere verilecek avans ve kredi esaslarında önemli değişiklikler yapıldı. “Türk Silahlı Kuvvetleri Stratejik Hedef Planının Gerçekleştirilmesi Maksadıyla Yapılacak Harcamalar İçin Verilen Avans ve Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik’ teki değişiklik dün yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Buna göre, TSK’nın yönetmelik kapsamındaki harcamaları için alım yaptığı müteahhitlere hangi usul ve esaslara göre avans verileceğini düzenleyen 8.maddesine birçok yeni fıkra eklendi. ‘Avans’ başlıklı 8.maddenin mevcut fıkraları korunurken, yeni eklenen düzenlemeler, müteahhitlere teminat aranmaksızın verilecek avans ve kredi miktarlarını, taahhüt tutarının yüzde 100’üne kadar yükseltti.

TSK’nın söz konusu stratejik plan kapsamında kalan harcamalarında, iş yapacağı kişilere vereceği avans ve açacağı yeni kredi sistemi özetle şöyle işleyecek:

» ABD Savunma Bakanlığı aracılığı ile Yabancı Askeri Satışlar (FMS) yöntemi ve uygulama usulleri kullanılarak gerçekleştirilecek...