02 / 05 / 2024

Orhan Kemal evi

Orhan Kemal evi

2000 yılında Türk edebiyatının ölümsüz kalemlerinden Orhan Kemal'in adı Cihangir'de kurulan müze ile yaşayacakmış. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü tarafından satın alınarak müzeye dönüştürülen binada yazara ait eserlerde sergilenecekmiş.

Cesur Concept Proje Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Cesur Concept Proje Yapı Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Orhan Kemal Soyyiğit tarafından kuruldu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlilerinin evi güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. Bölge Apartman Görevlileri ile Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda buluştu. Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin tamamına iş verilmesine ve apartman görevlilerinin evlerinin değiştirilmesi gerektiğine de değindi.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Elazığ'da Kemal Sunal'ın evi yıkıldı iddiasına Sunal Ailesi'nden açıklama geldi!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde usta sanatçı Kemal Sunal’ın doğduğu evin de yıkıldığı iddia edilmişti. Çıkan haberlere dair Sunal ailesinden açıklama geldi...

Orhan Kemal'in evi yıkılmak üzere!

Yazar Orhan Kemal'in Müfettişler Müfettişi, Evlerden Biri, Sokakların Çocuğu, Suçlu adlı romanlarını yazdığı ev yıkılmak üzere...

Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filmi gerçek oldu, evi kamyonla taşıdı!

Çorum'un Bahçelievler Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde, sürücüler ve mahalleli, ev yüklü kamyonu görünce şaşkına döndü. Ahşap prefabrik evi kamyonun kasasına yükleyen şoför, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi...

Çukurova Metrosu etap etap tamamlanacak!

DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Halk Günleri’nde önemli açıklamalarda bulundu. Çetin, Çukurova Metrosu'nun etap etap tamamlanacağını açıkladı.

Atatürk Evi Müzesi'nin tapusu sergileniyor!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa'ya geldiğinde kaldığı, 6 Şubat 1933'te Bursa Nutku'nu okuduğu, bugün Atatürk Evi Müzesi olarak hizmet veren köşkün tapu senedi, ilk kez sergileniyor.  

Erzurum Ilıca Sosyal Donatı Alanı ve Taziye Evi açıldı!

Erzurum Aziziye Belediyesi tarafından Ilıca’da hayata geçirilen sosyal donatı alanı ve taziye evi hizmete açıldı. Törene, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da katıldı.

Ataşehir Zübeyde Hanım Kültür Evi 19 Mayıs'ta açılacak!

Ataşehir Belediyesi Küçükbakkalköy Mahallesi'nde Ataşehir Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi'ni inşa etti. Merkez, Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 19 Mayıs'ta hizmete açılacak.

Maltepe Fikret Otyam Sanat Evi açıldı!

Maltepe Belediyesi ünlü yazar, ressam ve gazeteci Fikret Otyam’ın adını verdiği sanat evi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıldı.

ETA Zemin Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ETA Zemin Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Orhan Kemal Elmas, Tolga Gündüzpolat, Ender Akarsu ortaklığıyla 240 bin TL sermaye ile 27 Haziran'da Beylikdüzü'nde kuruldu.

Orhan Kemal evi Haberi

Orhan Kemal evi



Evi yoktu ama şimdi müzesi var


Gerçekçi Türk edebiyatının önde gelen ismi Orhan Kemal kendine ait bir eve ancak yaşamının son üç yılında sahip olabilmişti. Oysa şimdi bir müzesi oldu. Hatta sık sık gittiği İkbal Kahvesi bile müzesinin altında yeniden açılıyor.


     ESERLERİNDE güç yaşama koşulları içindeki küçük insanın sorunlarını, yaşama savaşını anlattı. Kendisi de böyle bir yaşamdan geliyordu. Adana'da pamuk işçiliği, dokumacılık, ambar memurluğu yaptı. Cezaevine girdi, daha sonra İstanbul'da sadece kalemiyle geçindi. Gerçekçi Türk edebiyatının usta kalemi Orhan Kemal, yayımlanmış yaklaşık 40 eseriyle edebiyatımızın yapı taşlarından biri.

     Bütün hayatı güç koşullar içinde geçen ünlü edebiyatçımız, yaşamını...